Nem tudni, mi történik az állatokkal Ghána partjainál

Mintegy 60 delfin és különböző halfajok tetemeit sodorta a tengerpartra a víz Ghánában – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, amelyek azonnal vizsgálatot indítottak.

Forrás: MW2021. 04. 06. 10:16
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elpusztult tengeri állatokra a nyugat-afrikai ország, Ghána atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak a hét végén – olvasható a haon.hu cikkében.

„Mintegy 60 elpusztult delfint és számos kis halfajt számláltunk meg csak itt ezen a strandon. Nagyon szokatlan eset, és nem tudjuk, mi történt”

– közölte Samuel Obeng, a Nyugati Térségben lévő Aximban élő halász a helyi sajtóval. Nagyon ritka, hogy ilyen nagy számban sodródjanak partra döglött halak – jegyezte meg.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

Az ország halászati bizottságának illetékesei közölték, hogy mintákat vettek a tetemekből laboratóriumi vizsgálatokra.

Michael Arthur-Dadzie vezérigazgató közleménye szerint első vizsgálódásaikban

nem találtak semmilyen sérülést, horzsolást a tetemeken.

A vízből is mintákat vettek, hogy meg tudják állapítani az állatok pusztulásának az okát. A tengervíz szín és hőmérséklete normális – fűzte hozzá.

A Ghána partjainál zajló jelenségről szóló eredeti cikket IDE kattintva érheti el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy tízmilliárd dollárnyi áru utazik a Szuezi-csatornán a Vörös-tenger és a Földközi-tenger között, és ha elakad a hajóforgalom, leállnak a gyárak Európában. Ezért sivatagi vasúttal helyettesítenék a Szuezi-csatornát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.