Okkult rituálé miatt végeztek egy hétéves kislánnyal Indiában

A gyilkosságot és a rituálét egy Uttar Prades-i gyermektelen pár rendelte meg a gyermekáldás reményében.

Forrás: MTI2020. 11. 17. 19:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Okkult rituálé miatt végeztek egy hétéves kislánnyal India északi részén, az ügyben négy ember ellen emeltek vádat – közölte a helyi rendőrség kedden. Az elkövetők elrabolták, megerőszakolták, majd megölték a kislányt, és szerveit egy okkult rituáléhoz használták fel. A gyilkosságot és a rituálét egy Uttar Prades-i gyermektelen pár rendelte meg a gyermekáldás reményében. Egyikük unokaöccsét és egy másik férfit béreltek fel ezer rúpiáért (körülbelül négyezer forintért), akik a megölt lány szomszédságában éltek.

Bridzses Szrivasztava rendőrtiszt szerint a megdöbbentő ügy rámutat arra, hogy a babonaság és a tudatlanság még mindig nagyon elterjedt az országnak ezen a részén.

A két ittas férfi állítólag a díváli hindu fényünnep idején, szombat éjszaka rabolta el a kislányt, megerőszakolták, majd meggyilkolták, máját pedig elvitték megbízóiknak. A pár tagjai abban a reményben fogyasztották el a szervet, hogy annak segítségével gyermekük születhet. A férj a nyomozóknak elmondta: egy fekete mágiával foglalkozó könyvben olvasott a rituáléról.

A rendőrök faluja közelében találtak rá a lány holttestére. Gyilkosai beismerő vallomást tettek, és megbízóikat is letartóztatták. A négy ember ellen gyilkosság és nemi erőszak miatt emeltek vádat. Ha bűnösnek találják őket, életfogytiglani börtönbüntetés vagy halál vár rájuk.

Rendőri őrizetben megölték Indiában egy csoportos nemi erőszak gyanúsítottjait

Rendőri őrizetben megölték Indiában egy november végén elkövetett csoportos nemi erőszak négy gyanúsítottját – jelentette be pénteken a rendőrség a dél-indiai Haidarábádban.

A hatóságok csütörtök éjjel az elkövetők jelenlétében rekonstruálni próbálták a bűncselekményt, de a gyanúsítottak megkísérelték elvenni a fegyvert őreiktől, és szökni próbáltak. A rendőrök a helyszínen lelőtték őket.

A négy férfit múlt héten vették őrizetbe, és azzal vádolták meg őket, hogy november 27-én megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 27 éves nőt. A támadók kiszúrták az áldozat robogójának egyik kerekét, majd segítséget ajánlottak neki, és így csalták őt el egy kamionparkolóba. A fiatal nő szénné égett holttestét másnap reggel találták meg egy híd alatt.

A gyanúsítottak gyors letartóztatása ellenére ez az eset ismét hatalmas felzúdulást keltett Indiában. Múlt hét szombaton több száz tüntető próbált meg betörni a rendőrőrs épületébe, ahol a négy férfit fogva tartották. Egy parlamenti képviselő azt javasolta, hogy a támadókat „nyilvánosan meg kellene lincselni”, egy másik pedig azt indítványozta, hogy kasztrálni kellene a nemi erőszak elkövetőit.

A négy gyanúsított halálhírének bejelentése után több százan ünnepeltek az utcákon Haidarábádban. Többen petárdákat durrogtattak, mások virágszirmokat szórtak a rendőrökre. Az áldozat húga egy helyi televízió műsorában azt mondta: örül annak, hogy a négy férfit megölték, és hálás a rendőrségnek.

Bíráló hangok is megjelentek ugyanakkor az eset kapcsán: az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó ügyvéd szerint elfogadhatatlan, hogy a rendőrség önkényesen erőszakot alkalmaz ahelyett, hogy nyomozást folytatna és bizonyítékokat gyűjtene.

Az indiai rendőrséget gyakran illetik azzal a váddal, hogy törvényen kívüli gyilkosságokat hajt végre azzal a céllal, hogy elfedje a gondatlanul elvégzett nyomozásokat, vagy hogy csillapítsa az emberek felháborodását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.