Rekord: elkészült a világon a legtöbb gyémántot tartalmazó gyűrű

A hihetetlen mennyiségű gyémánt ellenére készítője, Harish Bansal szerint a gyűrű „hordható és kényelmes”.

Forrás: MTI2020. 12. 05. 10:46
null
A kép illusztráció Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legtöbb gyémántot tartalmazó gyűrűjét készítette el egy indiai dizájner. A 12 ezer 638 apró drágakő díszítette, 165 grammos gyűrű bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

A hihetetlen mennyiségű gyémánt ellenére készítője, Harish Bansal szerint a gyűrű „hordható és kényelmes”.

Az eddigi rekorder ékszer szintén Indiában készült, azon a gyűrűn „csupán” 7801 darab gyémánt van.

A rekorder gyűrűt 12 ezer 638 apró drágakő díszíti (a kép illusztráció)
Fotó: pexels

A 25 éves Bansal elmondta, hogy már jelentkeztek az ékszerért potenciális vásárlók. „Jelen pillanatban nem tervezzük az eladását.

Ez számunkra büszkeség kérdése. A gyűrű megfizethetetlen” – fogalmazott a dizájner, akit két éve foglalkoztat a különleges ékszer megalkotásának ötlete. Cége, a Renani Jewels közlése szerint a virág alakú gyűrűn minden egyes szirom különleges.

Háromezer éves aranygyöngyöt talált egy kisfiú

Háromezer éves aranygyöngyöt talált egy kilencéves kisfiú Jeruzsálemben – jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli lap honlapja.

Az aranyból készített kicsiny gyöngy annyira ép állapotban vészelte át az évezredeket, hogy amikor a kisfiú megmutatta a felügyelő régésznek, eleinte azt hitte, mai tárgyra bukkantak. A gyöngy négy rétegben egymáshoz illesztett kicsi, virágalakú aranylapokból áll.

Az önkéntes munkában segítő gyerek a Templomhegyről származó föld átszitálásánál bukkant az első Szentély korában, a babiloni fogság előtti királyság idején készített különleges aranygyöngyre.

A Templomhegynél ez az első aranygyöngy, ami előbukkant, de a Katef Hinom nevű ősi temetkezőhelyen Jeruzsálemben már találtak hasonló, bár ezüstből készített tárgyakat, valamint Izrael földjén más helyekről is előkerültek effélék a Kr. e. 12-6. század tárgyi kultúráját feltáró lelőhelyeken.

Az első Szentély idejének régészeti leletei között ritka az aranyékszer, mert akkoriban még nem finomították az aranyat, és általában jelentős százalékban ezüstöt is tartalmazott.

A teljes cikk ITT érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.