Százhetven kilométer per órás szélvihar tombolt Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában valóságos ítéletidő tombolt, heves esőzésekkel és 170 kilométer per órás szélviharral – írta meg az Origo a BBC-re hivatkozva. A szélsőséges időjárás a közlekedésben is komoly gondokat okozott. Az illetékesek több folyó áradására is figyelmeztetnek.

Forrás: Origo2020. 12. 28. 8:20
null
Sok helyütt a csónak az egyetlen lehetséges közlekedési eszköz Fotó: Joe Giddens Forrás: MTI/PA/AP/Joe Giddens
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBC beszámolója szerint Nagy-Britanniában 170 km/h-t is elérő szélvihar tombolt és heves esőzések voltak, ezért több vonatjáratot töröltek, jelentősek a késések, és járhatatlanná vált néhány autóút is a kidőlt fák és az áradás miatt.

Yorkban az eső és a szélvihar miatt az Ouse folyó áradására figyelmeztetnek, amely négy métert is emelkedhet hétfőig. Bedfordshire-ben a folyó partján lakóknak azt tanácsolták, hogy hagyják el otthonaikat. A Nene folyó áradására is figyelmeztetnek Northamptonshire-ben.

Wales-ben 21 ezer lakás maradt áram nélkül. Doverben is akadozik a tengeri átkelés a szélvihar és a rossz látási viszonyok miatt.

Még a nem éppen száraz időjárásáról híres Nagy-Britanniában is szokatlan az ilyen nagy mennyiségben lezúduló eső Fotó: MTI/PA/AP/Joe Giddens

Összesen 110 figyelmeztetést adtak ki áradás miatt Angliában, hármat Wales-ben és kettőt Skóciában.

Az Origo cikke IDE kattintva érhető el.

Sok helyütt a csónak az egyetlen lehetséges közlekedési eszköz Fotó: MTI/PA/AP/Joe Giddens

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.