Szokásos sétájuk közben ölte meg gondozóját két oroszlán

Megszokott közös sétájukon marcangolta halálra két fehér oroszlán gondozójukat Dél-Afrikában.

Forrás: MTI2020. 08. 27. 21:45
null
Fehér oroszlán Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset a Hoedspruitben lévő Lion Tree Game Lodge nevet viselő háznál történt a rendőrség szóvivője szerint. A hely tulajdonosát, a 69 éves Arthur „West” Mathewsont szerda reggel két fehér oroszlán támadta meg. Az incidens során turisták nem tartózkodtak a területen.

„A két nőstény szokásos sétájuk során támadt a férfira. Az esetet Mathewson felesége elmondása szerint tehetetlenül nézte végig” – mondta el Brig Motlafela Mojapelo, a rendőrség szóvivője csütörtökön.

A hatóság a súlyos sérüléseket szenvedett férfi halálát tudta csak megállapítani. Az oroszlánokat azóta áthelyezték a terület egy másik régiójába.

Fehér oroszlán
Fotó: pexels.com

„Úgy tűnik, az állatok hozzá voltak szokva a jelenlétéhez, de gyakran figyelmeztetjük az embereket, hogy mindig legyenek óvatosak a vadon élő állatokkal, függetlenül attól, milyen körülmények között tartják őket” – emelte ki a szóvivő.

A Letaba Herald helyi lap online kiadása szerint a két fehér oroszlánt kölyökkora óta nevelte az állatok védelmével foglalkozó Mathewson. A ragadozókat elkerített kifutóban tartották.

A lap szerint, ahogy minden reggel, Mathewson szerdán is sétára indult az állatokkal, felesége pedig autóval követte őket. Az egyik nőstény agresszívan fordult egy másik állat felé, majd Mathewsonra támadtak. A lágyékát ért súlyos sérülések erőteljes vérzést indítottak el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.