Szombaton állítják fel Manhattanben a Rockefeller-karácsonyfát

A fenyőfát teherautón szállítják New York-ba, és a Rockefeller Központ előtt állítják fel.

Forrás: MTI2020. 11. 13. 14:44
null
New York, 2019. december 5. A New York-i Rockefeller Központ elõtt felállított karácsonyfa a fénydíszeinek ünnepélyes bekapcsolását követõen 2019. december 4-én. A Rockefeller Központ elõtt 87. alkalommal állítottak fel fenyõfát. MTI/EPA/Jason Szenes Fotó: Jason Szenes Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton állítják fel a New York-i Rockefeller Központ idei karácsonyfáját, a fenyőfát csütörtökön vágták ki New York államban.

A 23 méter magas lucfenyő idén Oneonta településről érkezik Manhattan központjába. A fenyőfát teherautón szállítják a nagyvárosba, ahol szombaton állítják fel a Rockefeller Központ előtt.

New Yorkban hagyományosan a Rockefeller-karácsonyfát kivilágító 50 ezer égő bekapcsolásával kezdődik az év végi ünnepi szezon. Az 1930-as évek óta megrendezett ceremónia az egyik legnépszerűbb karácsonyi tradíció az amerikai nagyvárosban.

A Rockefeller Központ tulajdonosa, a Tishman Speyer vállalat szerint a karácsonyfa idei kivilágításával kapcsolatos részleteket a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

Oneonta településről szállítják New Yorkba a fenyőfát
Fotó: Facebook (képernyőfotó)

„Úgy érezzük, hogy idén különösen nagy jelentősége van ennek a karácsonyfának” – jegyezte meg Rob Speyer, a cég vezérigazgatója a koronavírus-járványra utalva, amely miatt több karácsonyi programot, köztük a Radio City Music Hall szokásos színpadi műsorát is le kellett fújni.

Elképesztő kilátás nyílik New Yorkra Gisele Bündchen lakásából

Ahol a kilátás szerves része az enteriőrnek: eladó a szupermodell és férje, manhattani lakása, amelyet a híres építész, Peter Marino tervezett. A teljes szintet elfoglalja az a nagyjából 300 négyzetméteres manhattani lakás, amelynek tulajdonosaiként Gisele Bündchen és Tom Brady vannak jegyezve. Ám a hírek szerint nem sokáig: a sztárházaspár által 2014-ben vásárolt ingatlant 2016-ban hirdették meg eladásra, az akkori árát (17,25 millió amerikai dollár) azonban nemrég lecsökkentették 13,95 millióra dollárra – olvasható a New York Post cikkében. Az egész 48. emeletet elfoglaló lakás egyik legnagyobb különlegessége a páratlan kilátás, amely valamennyi helyiségből a szemünk elé tárulhat. A négy hálószobás otthon a Madison Square-re néz, a hatalmas, faltól falig érő ablakokon keresztül azonban jól látható az Empire State Building, a Szabadság-szobor vagy az Ellis-sziget is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.