Tovább nőtt a Vamco tájfun áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken

Hatvanhétre nőtt a Fülöp-szigeteken pusztító Vamco tájfun halálos áldozatainak száma az ázsiai ország katasztrófavédelmének vasárnapi jelentése szerint.

Forrás: MTI2020. 11. 15. 10:14
null
Cagayan, 2020. november 14. A Fülöp-szigeteki parti õrség által közreadott képen árvízbe került házak Cagayan tartományban 2020. november 14-én, miután a Vamco tájfun áradásokat okozott Luzon szigtének északi részén. MTI/EPA/Fülöp-szigeteki parti õrség Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügynökség szerint a tájfun okozta földcsuszamlások és áradások miatt további 12 embert még mindig keresnek.

A heves trópusi vihar szerda éjszaka csapott le a Manilát is magában foglaló Luzon szigetén, a Bulacán és Pampanga tartományok közötti területen, majd észak felé, Isabela és Cagayan tartományok felé haladt.

A Vamco tájfun előtt nem sokkal a Goni, az idei év leghevesebb vihara pusztított az országban. Harminc ember meghalt vagy eltűnt, 270 ezer épület megsemmisült, illetve megrongálódott. Emberek tízezrei váltak hajléktalanná.

Halálos áldozatokat szedett a Fülöp-szigeteken tomboló tájfun

Legkevesebb 16 halottja lett hétfőre a Fülöp-szigeteken pusztító tájfunnak, amely az idén eddig a legerősebb vihar. Az ország hatóságai közölték, hogy 420 ezer embert űzött el otthonából a Goni nevű tájfun, áradásokat és földcsuszamlásokat okozott, villanyvezetékeket, távközlési vonalakat szaggatott szét.

A vihar vasárnap csapott le a délkelet-ázsiai szigetországra, és van olyan terület, amelyen az infrastruktúra kilencven százaléka kárt szenvedett az óránként 225 kilométer sebességű széllökésektől. A tájfun időközben némileg szelídült és várhatóan kedden hagyja el a Fülöp-szigeteket, de már „legyengülve”: legfeljebb 80 kilométer/órás széllökésekkel.

A Goni a 18. tájfun, amely az idén lecsapott az országra. A Fülöp-szigeteket évente átlagosan húsz ciklon tépázza meg.

Tovább

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.