További 5 évig Seregi Zoltán vezetheti a Békéscsabai Jókai Színházat

Seregi Zoltán pályázatában írt arról, hogy 2022-re felépül a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új előadótere.

Forrás: MTI2020. 09. 24. 17:14
SEREGI Zoltn
Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója fontosnak tartja a felnőtt nézők számának növelését Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 1-jétől újabb öt évig Seregi Zoltán vezetheti a Békéscsabai Jókai Színházat a város közgyűlésének csütörtöki döntése értelmében.

Seregi Zoltán pályázatát 15 képviselő támogatta, ketten tartózkodtak.

A teátrum igazgatói posztjára egy pályázat érkezett be, előzetesen a szakmai bizottság nyolc igen szavazattal és egy tartózkodással támogatta az eddigi vezető mandátumának meghosszabbítását.

Igazgatói pályázatában Seregi Zoltán az eddigi népszerű rendezvények, így például az Ádámok és Évák Ünnepe, a Városházi esték, a Mindentudás Színházi Egyeteme, a 24 órás versfolyam folytatását, a Bárka irodalmi folyóirattal és a Békéstáji Művészeti Társasággal való szoros együttműködés megtartását, illetve erősítését emelte ki.

Fontos célkitűzésnek tartja a jövőben a felnőtt nézők (25-50 éves korosztály) számának növelését. Ehhez szerinte a jelenlegi 15 bérletrendszer növelésére és a színházból egyszerűen kimozdítható, könnyen utaztatható darabokra van szükség.

Célul tűzte ki elismert hazai és külföldi rendezők meghívását is. Seregi Zoltán pályázatában írt arról, hogy várhatóan két év múlva, az új Munkácsy-negyedben felépül a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új előadótere, így jelentős tér szabadul fel a jelenleg közösen használt épületben. Ezt szerinte újabb előadások, vendégprodukciók bevonására lehet majd használni.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója fontosnak tartja a felnőtt nézők számának növelését
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hosszú távú tervként Seregi Zoltán a színház gazdasági társasággá alakítását és háromtagozatúvá válását javasolja. Szerinte ez „nemzeti színházi minősítést jelenthet, ami egy magasabb művészi rangot és központi támogatási kategóriát jelent” – fogalmaz. Ehhez a fenntartó önkormányzat teljes egyetértése szükséges, és kiemelt fontosságú a színház épületének felújítása – írja pályázatában.

A közgyűlésen Szarvas Péter polgármester többek közt azt javasolta, biztosítsanak teret a jövőben a színházban az operának és a balettnek is.

Rendhagyó évadra készül a Békéscsabai Jókai Színház

Rendhagyó módon zárta az előzőt, és 2020–21-ben is rendhagyóra, a nemzeti összetartozás évadára készül a Békéscsabai Jókai Színház – mondta a teátrum augusztus 25-i, díjkiosztókkal egybekötött nyilvános évadzáró és évadnyitó társulati ülésén Seregi Zoltán igazgató. A nézőkkel megtelt színház előtti téren az igazgató kifejtette, hogy három bemutató maradt el a koronavírus miatt, ebből egyet, A vörös postakocsit nem tudják pótolni, helyette új darabbal, a Szerelem, ó cíművel várták nyáron a közönséget a Békéscsabai Jókai Színházban. Wass Albert Tizenhárom almafa című színjátékát szeptember végéig játsszák és szeptember 25-én pótolják a Megfeszített rockoperát is. Így a kőszínházak közül szinte egyedüliként hiánytalanul tudják lezárni az előző évadot – húzta alá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.