Újra kinyitotta kapuit a pácini Mágócsy-kastély

Megsínylette a koronavírus-járványt a kastélymúzeum tavaszi látogatottsága.

Forrás: boon.hu2020. 08. 05. 12:10
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zempléni település turisztikai koronaékszerének számító, XVI. századi reneszánsz kastélyremekmű tavaly mintegy tizenötezer látogatót fogadhatott, s a június végi újranyitás után remélhető, hogy az idén a Bodrogközbe érkező múzeumbarátok és turisták is felfedezik maguknak az egykori pompáját visszanyert kastélyt, melynek állandó kiállítása bemutatja az épület egykori lakóinak életmódját, a reneszánsz társadalmat, az akkor élt arisztokrácia udvartartását. A digitális alkalmazások háromdimenziós rajzokban ismertetik a kastély történetét, a nemesi családok gyermekeinek oktatását, de a kastélymúzeum különleges élményt kínál a reneszánsz viseletet és zenét bemutató alkalmazások révén is. Miként romantikus hangulatot kínál a kastélyt övező húszhektáros parkerdő, a Bárókert is.

Fotó: MTI

A pácini kastélymúzeum munkatársai vállalták, hogy a hagyományos hétfői múzeumi szünnaptól a nyári idegenforgalmi szezonban eltekintenek, így a hét minden napján várják a csoportos és az egyéni látogatókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.