Végleg bezár a Tigrisvilág-sorozatban elhíresült állatkert

A Peta állatvédő szervezet egyre nagyobb nyomást gyakorolt az állatkert tulajdonosára.

Forrás: SONLINE2020. 08. 22. 13:59
null
Forrás: pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végleg bezár a Tigrisvilág (Tiger King) című Netflix-sorozatban elhíresült oklahomai állatkert – idézte a jelenlegi tulajdonos Facebook-posztját a BBC hírportálja.

A Somogy megyei hírportál tájékoztatása szerint Jeff Lowe a bezárást azzal indokolta, a Peta állatvédő szervezet egyre nagyobb nyomást gyakorol rá.

A döntést azután hozta meg, hogy egy szövetségi bírónak az egymillió dolláros (293 millió forint) védjegyperben hozott határozata szerint az állatkertet át kellett adnia a felperesnek, Carole Baskinnek. Ezt azt jelentette, hogy a jelenlegi üzemeltetőnek 120 napon belül el kell hagynia a területet.

Jeff Lowe üzlettársa volt a sorozat címszereplőjének, a Tiger King néven is emlegetett Joe Exoticnak, aki jelenleg 22 éves börtönbüntetését tölti bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért.

Lowe bejegyzésében azt írta, hogy a Tiger King-sorozat sok szempontból végleg megváltoztatta az életüket.

Több figyelmet – jót és rosszat – kaptunk, mint amennyit bárki megérdemel. Valószínűleg továbbra is minden állatvédő céltáblája leszünk, de készen állunk – tette hozzá.

Arról is írt, hogy „új állatkerje” a Tiger Kinggel kapcsolatos új kábel- és streamingsorozat helyszíne lesz.

A Tiger King világsiker lett az új koronavírus megfékezésére hozott korlátozások márciusi kezdetekor. A Netflix sorozata a Joe Exotic „művésznevű” oklahomai férfi színes életéről szól, amiben fontos szerep jutott fő riválisának, a floridában nagymacska-rezervátumot üzemeltető Carole Baskinnek.

A szolgáltató a hírek szerint rendelkezik a második évad jogaival is, miközben már számos külön film, vagyis spinoff is készül, köztük egy nyolcrészes sorozat, melyben Nicolas Cage játssza a címszerepet.

A rivális Carole Baskinnek is jutott a rivaldafényből: a hónap elején hozta nyilvánosságra, hogy eltűnt és halottnak nyilvánított volt férje rokonai beperelték. Don Lewis 1997-ben tűnt el, Baskin következetesen tagadja, hogy köze lett volna az esethez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.