Vera Lynn megmutatta: száz év felett sem ér véget az élet

Vera Lynn lett a legidősebb énekes, aki felkerült a legjobb 40 albumot jegyző brit slágerlistára, a 103 éves énekesnő legnépszerűbb dalainak 100 című gyűjteményével pénteken a lista 30. helyére került – adta hírül vasárnap a BBC News.

2020. 05. 17. 21:34
 Lynn, Vera;
London, 2009. október 22. Vera LYNN 92 éves brit énekesnõ, aki a lovagi rang nõi kitüntetettjeinek járó "Dame" elõnév viselésére jogosult, megérkezik az Afganisztánból hazaérkezett sebesült brit katonák tiszteletére adott fogadásra Londonban 2009. október 22-én. Vera Lynn, a II. világháború idején tett szert népszerûségre, szomorú és vidám, valamint lelkesítõ dalaival brit és szövetséges katonák millióiban tartotta a lelket. Dame Vera Lynn énekelte a II. világháború talán leghíresebb brit hazafias dalát, az 1941-ben Nat Burton által írt Dover fehér szikláit, amely azóta is felcsendül brit háborús megemlékezéseken. (MTI/EPA/Andy Rain) Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2017-ben Vera Lynn volt az első százéves énekes, aki ugyanezen albumának első kiadásával a slágerlista harmadik helyére került.

Az album most a második világháború európai befejeződése 75. évfordulójával kapcsolatos ünnepségeknek is köszönheti népszerűségét.

A BBC is közvetítette május 8-án az üres londoni Royal Albert Hallból Katherine Jenkins mezzoszoprán koncertjét, amellyel a történelmi évfordulóra emlékeztek a koronavírus-járvány sújtotta Nagy-Britanniában.

Jenkins azok a második világháborús lelkesítő dalokat – The White Cliffs of Dover és A Nightingale Sang in Berkeley Square is – adta elő, amelyekkel a britek egyik legnépszerűbb közéleti személyisége, a több mint százéves Vera Lynn tartotta a lelket annak idején a brit és a szövetséges katonák millióiban. Egy virtuális duettet is énekelt Very Lynn-nel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.