Videói buktattak le egy Dominikában bujkáló olasz maffiózót

A főzőműsorai által lebuktatott kőrözött bűnözőt a múlt héten fogták el az Interpol segítségével.

Forrás: MTI2021. 03. 30. 13:46
null
Forrás: twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A YouTube videómegosztó csatornára feltett főzővideói buktattak le egy olasz maffiózót, aki a Karib-térségben bujkált a letartóztatás elől. A férfi ügyelt arra, hogy ne mutassa az arcát, tetoválásai alapján azonban az olasz rendőrök felismerték.

Az 54 éves Marc Feren Claude Biart-t 2014 óta körözték, mert kábítószerrel üzletelt a leghatalmasabb olaszországi maffia, a calabriai Ndrangheta embereként. A letartóztatás elől a Karib-tengeri Dominikai Köztársaságba szökött, ahol igyekezett kevéssé feltűnni, környezete csak Marc-ként ismerte a csendes Boca Chicában.

Hazája konyháját azonban annyira szereti, hogy feleségével együtt létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat követőiknek.

Marc gondosan ügyelt arra, hogy a főzővideókon ne lássák az arcát, egyéb testrészein lévő tetoválásai azonban elárulták az őt az interneten is kereső rendőröknek.

„Az olasz konyha szeretete tette lehetővé, hogy kövessük az interneten és a közösségi médiában hátrahagyott nyomait” – hangsúlyozta hétfői közleményében az olasz rendőrség.

A főzőműsorai által lebuktatott maffiózót a múlt héten fogták el az Interpol segítségével, a drogdílert szállító repülőgép hétfőn érkezett meg Milánóba.

Az európai kokainkereskedelem jórészét ellenőrző Ndrangheta már régóta Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezete, sokkal nagyobb a hatalma, mint a híres szicíliai Cosa Nostrának, jelen van minden kontinensen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.