Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 23., péntek, Bence napja

Napi terror

A 2016. július 14-i nizzai mészárlással új fejezet kezdődött Európa történelmében. A terrorizmusnak egy olyan – eszközeiben és kivitelézésben eddig általunk nem tapasztalt – formája, ami a kontinenst mindez idáig elkerülte.

Elkövetői nem csak a lehető legnagyobb számú áldozatot akarják szedni, hanem azt akarják tudatosítani, hogy sehol sem vagyunk biztonságban: bármikor közénk hajthat egy kamion, robbanthat egy öngyilkos merénylő, támadhat ránk késsel a trolin a mellettünk ülő. Így ültetve el az állandó félelmet, bénítva meg a közösségek normális működését és – nem utolsó sorban – elképesztő erőforrásokat vonva el a védekező társadalmaktól.

A terror kegyetlensége testközelbe hozza a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika krízistérségeiben élők mérhetetlen, évek – évtizedek óta tartó szenvedését.

2019. augusztus
2019. július
2019. június
2019. május
2019. április
2019. március
2019. február

Kiemelt hírek

Nem csökken a világ energiaéhsége
Folytatódik az energia iránti igény növekedése, a világszintű termelés 2,2 százalékkal emelkedett egyetlen év alatt. Ázsia és Afrika pedig rohamtempóban falja a szenet és a földgázt.
Kozma Imre atya: A magyar a világ legbefogadóbb nemzete
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója a Karc FM-en hangsúlyozta, hogy 1989-ben kockázatos szolgálatot vállaltak.
Szájer József: Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet
A Reformátusok szárszói konferenciáján a Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselője kiemelte: az európai identitást bizonyos erők a nemzeti identitás ellenében akarják megfogalmazni.
Nem állt meg az élet a Balatonnál
Nincs vége nyáron a balatoni szezonnak, inkább átalakul a vendégkör, akinek egyre színvonalasabb programokat szerveznek a helyi vendéglátósok, alkalmazkodva az igényekhez.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.