Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 22., hétfő, Csilla, Noémi napja

Napi terror

A 2016. július 14-i nizzai mészárlással új fejezet kezdődött Európa történelmében. A terrorizmusnak egy olyan – eszközeiben és kivitelézésben eddig általunk nem tapasztalt – formája, ami a kontinenst mindez idáig elkerülte.

Elkövetői nem csak a lehető legnagyobb számú áldozatot akarják szedni, hanem azt akarják tudatosítani, hogy sehol sem vagyunk biztonságban: bármikor közénk hajthat egy kamion, robbanthat egy öngyilkos merénylő, támadhat ránk késsel a trolin a mellettünk ülő. Így ültetve el az állandó félelmet, bénítva meg a közösségek normális működését és – nem utolsó sorban – elképesztő erőforrásokat vonva el a védekező társadalmaktól.

A terror kegyetlensége testközelbe hozza a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika krízistérségeiben élők mérhetetlen, évek – évtizedek óta tartó szenvedését.

2019. április
2019. március
2019. február

Kiemelt hírek

Ferenc pápa: Mindenkinek el kell ítélnie a soha nem igazolható terrorcselekményeket
Ferenc pápa olasz nyelvű beszédében ismételten „lelki és atyai közelségét” fejezte ki Srí Lanka népének. Az egyházfő azt mondta, imádkozik a számtalan áldozatért és sebesültért.
Locsolkodós képpel kívánt boldog húsvétot Orbán Viktor
Családja nőtagjairól és követőiről sem feledkezett meg húsvéthétfőn a miniszterelnök: a családi locsolkodásról osztott meg egy fényképet a közösségi oldalán.
Szijjártó Péter: Európának új vezetőkre van szüksége
A tárcavezető szerint az európaiakat nem kell terelgetni, ahogy azt Jean-Claude Juncker gondolja, ez a külügyminiszter megfogalmazása szerint az emberek lenézése.
Frissítve
Helyi iszlamisták lehettek a húsvétvasárnapi merénylők, új robbanószereket találtak
A hatóságok azt gyanítják, hogy a szélsőségesek külföldi kapcsolatokkal rendelkeztek, egy nemzetközi hálózat támogathatta őket.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.