Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Napi terror

A 2016. július 14-i nizzai mészárlással új fejezet kezdődött Európa történelmében. A terrorizmusnak egy olyan – eszközeiben és kivitelézésben eddig általunk nem tapasztalt – formája, ami a kontinenst mindez idáig elkerülte.

Elkövetői nem csak a lehető legnagyobb számú áldozatot akarják szedni, hanem azt akarják tudatosítani, hogy sehol sem vagyunk biztonságban: bármikor közénk hajthat egy kamion, robbanthat egy öngyilkos merénylő, támadhat ránk késsel a trolin a mellettünk ülő. Így ültetve el az állandó félelmet, bénítva meg a közösségek normális működését és – nem utolsó sorban – elképesztő erőforrásokat vonva el a védekező társadalmaktól.

A terror kegyetlensége testközelbe hozza a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika krízistérségeiben élők mérhetetlen, évek – évtizedek óta tartó szenvedését.

2019. október
2019. szeptember
2019. augusztus
2019. július
2019. június
2019. május
2019. április
2019. március
2019. február

Kiemelt hírek

Orbán Viktor a Borkai-ügyről: Ez egy beteg dolog
A kormányfő szerint mindenkinek meg kell hoznia a maga döntését az ügy kapcsán, a Fidesz pedig világossá tette, hogy elválnak az útjaik Borkai Zsolttal.
Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László mentelmi jogát
Az ügyészség gyanúja szerint a DK képviselője a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.
Varga Judit: Nemzetközi szinten is kiemelkedő a magyar igazságszolgáltatás digitalizációja
Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy az Országos Bírósági Hivatal Digitális Bíróság projektjének keretében Magyarországon 2018-ra megvalósult a teljes körű e-ügyintézés bevezetése.
Kövér László: Magyarország szorosabb együttműködésre törekszik Namíbiával
A két házelnök egyetértett abban, hogy a parlamentek közti együttműködést a két hivatal és a bizottságok kapcsolatfelvételére is célszerű lenne kiterjeszteni.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …