Napi terror 02.04.

2020. 02. 04. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett annak a késeléses támadásnak az elkövetőjeként, amely vasárnap történt London déli részén, Streatham városrészben. A támadót a rendőrök lelőtték. Mindhárom áldozatot kórházba szállították. Egyikük állapotát kezdetben életveszélyesnek minősítették, de a BBC szerint később helyesbítettek, egy másik ember könnyebben sebesült meg, a harmadik sebesülései sem életveszélyesek. A távirati iroda szerint az Iszlám Állam nyilatkozatban közölte, hogy a támadó tettét válasznak szánta a szervezet ellen harcoló nemzetközi koalíciónak. Az elkövető egy 20 éves férfi, ­Sudesh Amman volt, aki a múlt héten szabadult feltételesen a börtönből, ahova terrorcselekmények előkészítése ­miatt került 2018 decemberében. Eredetileg három és fél évre ítélték, próbaidőre bocsátása után rendőri felügyelet alá került. A férfi egyebek közt lefejezésekről készített videókat osztott meg barátnőjével, akit arra biztatott, hogy fejezze le hitetlen szüleit.

A kép illusztráció
Fotó: MTI

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.