Napi terror 03.02.

Magyar Nemzet Online
2020. 03. 02. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Terrorizmus vádjával 37 embert ítélt halálra a kairói büntetőbíróság hétfőn, köztük egy terrorszervezet vezetőjét is.
  • Líbia vérzivataros időket él, az utolsó diktátor, Moammer Kadhafi bukása óta az ország polgárháborúba süllyedt, a hatalomért a hadurak és a független milíciák versengenek. A külföldi hatalmak saját érdekeik mentén támogatják a harcoló feleket, sakktáblán tologatva a bábukat. A harcok lassan tíz éve tartanak, lassan már senki sem tudja, ki kivel van, ráadásul a törzseknek nemcsak egymással kellett megküzdeniük, hanem a Líbiát gyilkos kórként elérő Iszlám Állam harcosaival is.
  • A Franciaországban fogvatartott muzulmánok forduljanak őreik ellen, támadják meg őket, minél több katonát toborozzanak az Iszlám Állam számára és vágják el a börtönben dolgozó imámok torkát, mert azok „hitetlenek”. Ez áll abban az üzenetben, mely február 18-án jelent meg egy, az Iszlám Államhoz köthető internetes oldalon. Az üzenet szerzője fegyverhasználatot is javasol és még útmutatót is mellékel, hogyan kell szúró-vagy lőfegyvert készíteni a börtönben.
  • Ismeretlen fegyveresek három falura támadtak Nigéria északi részén, több házat kiraboltak és felgyújtottak, a támadásban legalább 50-en meghaltak – közölték hétfőn nigériai hatósági források.
  • Tűzharc a frontvonalon Líbiában
    Fotó: Szabó Gergely

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.