Napi terror 10.07.

2019. 10. 07. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Pokolgépes merénylet végzett legalább tíz emberrel a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban hétfőn – közölték afgán tisztségviselők. A halálos áldozatok között egy gyermek is volt. A robbantás célpontja egy kisbusz volt, amely az afgán hadsereg újoncait szállította Dzsalalábádba. A pokolgépet egy háromkerekű gépjárműbe helyezték el, és akkor hozták működésbe, amikor a kisbusz elhaladt mellette. Egyelőre egyetlen szélsőséges csoport sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Kelet-Afganisztánban a radikális iszlamista tálibok és az Iszlám Állam terrorszervezet is aktív a térségben, különösen Nangarharban.
  • Az európai migrációs válság ­2015-ös csúcspontját is túlszárnyalhatja az az újabb menekülthullám, amely a kontinensre szabadulhat, amennyiben az EU nem tesz további intézkedéseket. Kulcsfontosságú a migránsokat visszatartó Törökország további támogatása, illetve az áradatnak leginkább kitett, a külső határokat védő EU-tagállamok megsegítése – nyomatékosította az Ankarából és Athénból hazatérő Horst Seehofer német belügyminiszter.
  • Életkép egy menekülttáborból. Ankara szíriaiak millióiról dönthet
    Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.