Napi terror 10.29.

2019. 10. 29. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • Noha az Iszlám Állam vezetőjének meg­gyilkolása kiváló indítékként szolgál Donald Trump amerikai elnök számára, hogy kivonja az amerikai csapatokat Szíriából, a szélsőségesek elleni nemzetközi küzdelem korántsem nevezhető befejezettnek. Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója úgy nyilatkozott, a terrorszervezet fejlődése szempontjából alapvetően nagy csapás volt az elsősorban Irak nyugati részén és Szíria keleti részén elterülő központi terület, azaz a „kalifátus” felszámolása, ugyanakkor maga az ideológia több országban gyökeret vert, és így tovább virágzik.
  • Amerikai katonák végeztek az Iszlám Állam a napokban likvidált vezetőjének egyik lehetséges utódjával is – jelentette be Donald Trump amerikai elnök.
  • Legkevesebb húsz afgán katona meghalt egy tálib rajtaütésben az ország északi részén – közölték a helyi hatóságok.
  • Az Iszlám Állam bombázása után, Irakban. Évtizedes problémák táplálják a szélsőséges eszméket
    Fotó: Reuters

     

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.