Napi terror 10.30.

2019. 10. 30. 23:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

  • A Közel-Kelet a kereszténység bölcsője, és az ottani keresztények üldözéstől, erőszaktól szenvednek, ezért mindent meg kell tenni a támogatásukért, és Oroszország ezt szoros együttműködésben teszi az érintett országok vezetésével. Oroszország Szíriában nemcsak a keresztényeknek, hanem a muzulmánoknak is segít, humanitárius segítséget nyújt nekik is – fűzte hozzá mondta el Orbán Viktor Vlagyimir Putyin látogatása kapcsán.
  • A magyar-orosz csúcstalálkozó alkalmából Magyarországra látogató közel-keleti keresztény egyházi vezetők egyre inkább értékelik Magyarország szerepét az üldözött keresztények támogatásában és hálásak ezért a munkáért – mondta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára.
  • Egyre több ország csatlakozik az üldözött keresztények megsegítéséhez és tekint példaként a Hungary Helps programra – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára.
  • Amerika miatt az Iszlám Állam csaknem egy éve elvesztette területeit, és a szervezetet szimbolikusan újból legyőzték múlt szombaton Abu Bakr al-Bagdadi, a terrorszervezet bujkáló vezetője ellen végrehajtott akcióban – mondta Rada Péter szakértő, rámutatva, fontos, hogy al-Bagdadi likvidálásával ne ismétlődjenek meg az Oszama Bin Laden terroristavezér 2011-es kiiktatása után történtek, mivel akkor a vezető halála terrorszervezete megerősödésével járt.
  •  

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.