Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 10., péntek, Amália napja
HÍR TV – Publi CaféSzivárványkoalíciók vihar előtt.

nyokki rovat összes cikke

98 cikk 1/10 oldal

A paradicsomlevesekről

Két régi, bevett módszer szerint; és két "trendi" megoldással, sütve ill. tisztítva, consommészerűen

Ebéd százezer főre

Filmélmény alapján történő főzés, de ettől függetlenül is megér egy misét, a daal, az indiai lencsefőzelék.

Töltött chili csípősen és enyhén

Chilifesztivál, chilivásár, ehető chili és ehetetlen chili, jalapeno poppers, azaz sajttal töltött chili bundában sütve. Elképesztően finom, 10 000 fok alatt ehető is :)

Hideg előétel-tál

Fokhagyma, olívaolaj, citromlé - ezek tartják össze a hideg előétel-tálat. A Földközi-tenger keleti medencéje körül mindenütt ismerik, közkeletű neve meze.

Birkapaprikás Mezőtúron

Háznál készült, neves szakember által megfőzött birkapaprikás 50 főre, avagy tősgyökér a Berettyó partján. Egy ízig-vérig magyar étel a szép késő nyárban.

Padlizsánkrém konyhában, vineta szabad tűzön

Sült padlizsánból vajjal vagy olívaolajjal, só-borssal készült krém. Gázon is lehet sütni, de nyílt tűzön sokkal jobb. Legközelebb magunk sütjük hozzá a lepénykenyeret is, erre az alkalomra megteszi a pirítós :)
98 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …