időjárás 6°C Gál 2021. October 16.
logo

Sztárszínésszel újul meg a kultikus rácalmási passiójáték

Forrás: duol.hu - mediaworks
2021.03.14. 10:14
Sztárszínésszel újul meg a kultikus rácalmási passiójáték

A közelmúltban kezdődtek el a népszerű rác­almási passiójáték próbái. Számos új szereplő csatlakozik az előadáshoz, a zenéért pedig majd a Quintia együttes felel – írta meg a dunaújvárosi hírportál, a duol.hu.

Múlt vasárnap délelőtt ismét összegyűlt az alkotócsapat a rácalmási evangélikus és református templom gyülekezeti termében egy olvasópróbára, amelyhez a leendő új szereplők is csatlakozhattak.

Molnár József, a rácalmási passiójáték egyik régi szervező-ötletgazdája a duol.hu-nak elmondta: – Szerettünk volna új lendületet hozni az előadásba, amely meglátásunk szerint is az utóbbi években kicsit megkopott. Csak egy példa, az elmúlt években már a szerepkiosztásoknál is gondok adódtak.

Szabó Sipos Barnabás, a neves színművész most végre tudta vállalni a rendezést. Ő honorárium nélkül vállalta a feladatot, és már most hatalmas munkát végzett.

Szinte teljes egészében átírta a szövegkönyvet, számos új elemet, szereplőt és fordulatot beépítve. Mi egy kis amatőr társulatként indultunk, és azon dolgoztunk évről évre, hogy újat mutassunk a közönségnek, fejlődjünk.

– Szabó Sipos Barnabás munkájának köszönhetően ismét egy új szintre léphetünk. A próbafolyamat elindult, és a régi barátok mellett számos új szereplő is csatlakozott hozzánk, akik hatalmas akarattal és lendülettel dolgoznak. Korábban mindig gondot jelentett az előadáshoz kapcsolódó zene megszervezése. Most a dunaújvárosi Quintia együttes ezt vállalta, bízunk abban, hogy gyümölcsöző lesz a közös munka

– fogalmazott a duol.hu-nak Molnár József, akit a próbafolyamat további részleteiről is kérdeztek.

Szabó Sipos Barnabás rendező a szövegkönyvet is részben átírta
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/duol.hu – mediaworks

– Ezt az előadást mindig egy közösség hozta létre, jelenleg is ezen dolgozunk. A bemutatót pünkösdre tervezzük, szeretnénk egy tartalmas előadást nyújtani a közönségünknek – tette hozzá a szervező-ötletgazda.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.