időjárás 17°C Orsolya 2021. October 21.
logo

Rácáfolnak az előítéletekre a szekszárdi motorosok

Forrás: teol.hu - Mediaworks
2021.05.05. 14:54
Rácáfolnak az előítéletekre a szekszárdi motorosok

Motorok dübörgése adta meg az alaphangját a megyeszékhelyen, a Ferropatent parkolójában rendezett ingyenes vezetéstechnikai tréningnek – olvasható a Tolna megyei hírportál, a Teol.hu oldalán.

Immár a harmadik alkalommal rendeztek motorosok számára vezetéstechnikai tréninget a We Love Szekszárd Motoros Baráti Kör szó szerint gördülékeny szervezésében. A csoport célja az – olvasható az ismertetés a legnagyobb közösségi portálon –, hogy összehozza, közösséggé kovácsolja a szekszárdi és környékbeli motorosokat, egyebek mellett ilyen és hasonló programokkal – derül ki a cikkből.

A két turnusban, nagyon jó hangulatban zajló próbán, Jankovits Ervin rendőr zászlós helyszínbiztosítása mellett mintegy huszonöt-harminc résztvevő gyakorolta az ügyességi feladatokat. Bójákkal találékonyan felszerelt szlalompályán kellett bizonyítani az ügyességet, sok esetben meglehetősen szűkre szabott kanyarodási lehetőség mellett. Gyakorlati útmutatással, praktikus tanácsokkal Bús Zsolt személyében avatott szakember szolgált az érdeklődőknek.

– Az ilyen tréning alapvetően arról szól, hogy veszélyhelyzetben milyen döntést hozok, mennyi idő alatt, illetve mennyire vagyok biztonságban a saját motoromon

– foglalta össze a lényeget a vezetéstechnikai szakoktató.

A szervezők nevében Kancsár Zsolt örömmel nyugtázta, hogy a baráti kör felhívására ennyien eljöttek, köztük tagtársak és – egyelőre – csapaton kívüliek is. – Ez is bizonyítja azt a felelősségteljes magatartást, mely alapfeltételként szükséges a biztonságos közlekedéshez – jelentette ki.

A kép illusztráció Fotó: Pexels

– A résztvevők mindegyikének bizonyítania kellett, igencsak szűk kanyarokban is. Ilyen manőverekre nem biztos, hogy gyakran lesz szükség a közúti forgalomban, de ha csak egyszer, akkor már akár nagyobb bajt is megelőzhet ez a mostani gyakorlás, a szükséges tennivalók, mozdulatok elsajátításával.

Kancsár Zsolt egyébként maga is szorgalmasan teljesítette a feladatokat, társaival együtt maszkot viselve és ügyelve a távolság betartására. Ami ez alkalommal nemcsak közlekedésbiztonsági, hanem köztudottan egészségvédelmi célokat is szolgált.

Az eredeti cikk a motorosok vezetéstechnikai tréningjéről IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy régi slágereit eleveníti fel az amerikai motorgyártó, ugyanis az Electra Glide Revival a hatvanas évek végén piacra dobott cirkálót idézi meg.