időjárás 15°C Vendel 2021. October 20.
logo

Egész napos kavalkáddal zárult a kálozi Szent István-napok

Forrás: feol.hu - Mediaworks
2021.06.12. 22:47
Egész napos kavalkáddal zárult a kálozi Szent István-napok

Egész napos kavalkáddal zárult pénteken az idei Szent István-napok, a kálozi általános iskola éves nagyrendezvénye – írja a Fejér megyei hírportál, a Feol.

Hétfőn ügyességi játékok, kedden műveltségi vetélkedő, szerdán kirándulás, csütörtökön sportversenyek jelentették a programok közepét. Egészséges nap volt azután a pénteki. Nemcsak azért, mert, mint a gyermekrajzokon, mosolyogva sütött a nap, hanem a játékok, események jellege miatt is.

Ellátogatott Kálozra s magával hozta edukációs eszközeit a ZöldForgó élménynap nevű, pályázati úton elérhető projekt. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek számára tegyék érthetővé, mit jelent a klímaváltozás, az energiapazarlás, a túlfogyasztás, s legfőképpen az, hogy ők maguk, a gyerekek mit tehetnek ellene. Szabó Pál, az egyik zöldforgós játékmester szerint a kálozi fiúk-lányok nagyon is képben vannak.

Egy erre kialakított mobil, speciális teherautóba szerelt facsaró állította elő az almalevet Fotó: Nagy Norbert

Az iskola körüli nagy és sok részből álló udvar egy másik pontján buborékfújó verseny dúlt, mellette papír repülőgépek szálltak könnyedén, mint a pillangók, s célirányosan, akár egy Szoboszlai Dominik-szabadrúgás. Az Alma együttes is fellépett.

Közben rotyogott a paprikás krumpli, s készült a friss almalé, a százszázalékos. Egy erre kialakított mobil, speciális teherautóba szerelt facsaró állította elő a nedűt. Tartósítószer s furcsa kemikáliák nem fordultak elő.

S akinek még ez sem volt elég, benevezhetett a flúgos futamra, hol nem is benzines, nem is gázolajjal hajtott, nem is ám hibrid s nem is elektromos autók versenyeztek egymással, hanem matchboxok, játék járgányok, tenyérnyi guruló szerkezetek. A versenypálya az iskola egyik széles és tágas folyosórészlete volt.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Nagy Norbert