időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Újabb elektromos autókkal bővült Szekszárd „zöldflottája”

Forrás: zaol.hu - mediaworks
2021.07.13. 21:13
Újabb elektromos autókkal bővült Szekszárd „zöldflottája”

Két elektromos meghajtású autót adott át Zaják Rita tanácsnok kedd délután Szekszárdon, a Városháza előtt – írja a Tolna megyei hírportál, a Teol.hu.

Az egyik egy öt személy szállítására, illetve az üléstér átalakításával nagyobb tárgyak fuvarozására is alkalmas zárt autó, a másik egy kisteherautó. Utóbbi platója állítható, azon jelenleg egy jókora víztartály meg a hozzá tartozó öntözőberendezés van.

A szekszárdi önkormányzat két éve, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán nyert harmincmillió forint vissza nem térítendő támogatást, ebből vásárolták az áram hajtotta járműveket.

Zaják Rita adta át a kulcsokat Katz Zoltánnénak és Gózan Istvánnak
Fotó: Makovics Kornél/Zaol.hu

Az elsősorban személyszállításra alkalmas gépkocsit az önkormányzat gondnoksága használja, ennek indítókulcsát Gózan Istvánnak adta át a tanácsnok. Katz Zoltánné Szekszárd főkertésze vette át a kisteherautóét, ugyanis azzal a járművel a várost szebbé tevő virágok öntözését végzik.

Az új autók karbantartása, működtetése olcsóbb, mint a benzin, gázolaj hajtotta járműveké, és nincs károsanyag-kibocsátásuk. Már az öt elektromos meghajtású autója van a szekszárdi önkormányzatnak, s remélik, lesznek újabb követők a városban.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.