idezojelek

Az Alföldi Roberta nem PC, az Orbán Viktória igen

Pedig ha valakinek tiltakoznia kellene, az éppen Alföldi Róbert.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

Mintegy tíz éve, hogy egy emberként horkant fel a teljes balliberális közélet, mikor „Alföldi Robertaként” beszélt a parlamentben Novák Előd a Nemzeti Színház akkori igazgatójáról. Alföldi becsületsértési pert indított, amit meg is nyert, a Jobbik-politikusnak fizetnie kellett.

Mindez csak azért érdekes, mert hétfőn az Országgyűlésben az új, a már „megváltozott” Jobbik elnöke fogalmazott úgy: „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”.

A balliberális politikusok eleddig nem siettek elhatárolódni Jakab Péter megnyilvánulásától, eddig csak a Momentum adott ki egy elképesztő Facebook-posztot arról, hogy az egészről tulajdonképpen Orbán Viktor tehet. Persze a baloldaltól azért nem lehet félvállról venni az ilyen jellegű fenyegetéseket, ezzel kapcsolatban talán Czeglédy Csabának is lenne hozzáfűznivalója.

De a 444–Telex-tengely sem szentelt semmilyen elítélő félmondatot sem Jakab Péter ocsmány kirohanása kapcsán, csak semleges, leíró stílusban szőrmentén tudósítottak róla, vagy még azt sem.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsőprájdos Dévényi István eltartott kisujjal úgy fogalmazott, Jakab Péter „túltolja”, a Budapest Pride viszont közleményben tiltakozott, mint ahogy néhány facebookos megmondóember, Ceglédi Zoltán vagy Hont András is elítélte a minősíthetetlen szavakat.

Ám pont a színházi emberből egyre inkább politikai szereplővé váló Alföldi Róbert az, aki csöndben maradt ez idáig. Pedig ha valakinek tiltakoznia kellene, az éppen ő, már csak az egy évtizede történtek miatt is. Amikor a legközelebbi ellenzéki videóban sivár ábrázattal arról beszél majd, hogy élhetetlen ez az ország, akkor talán erre is kitérhetne.

És majd egyszer valamelyik belpesti szellemi műhelyben elemezhetnék azt a kommunikációs csúcsteljesítményt, ahogy a „vidéki”, „tahó”, „bumfordin kezet csókoló” Orbán Viktor milyen elegánsan, a kesztyűt fel nem véve, de mégis a helyén kezelve semmisítette meg, s tette köznevetség tárgyává a Jobbik totálisan talajt veszített elnökét.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(A borítóképen Alföldi Róbert rendező a budapesti Radnóti Színház új alternatív játszóhelye, a Kazinczy utca 21. szám alatti épület második emeletén kialakított Radnóti Tesla Labor bejárásán tartott sajtótájékoztatón 2019. október 30-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.