idezojelek

Bajnai Gordont is csatába küldték Orbán ellen

Nem volt túl jó ötlet.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix egyik barátja ötvenedik születésnapi vacsorájáról érkezett haza és éppen azon morfondírozott, hogy milyen nehéz hete volt ez a mostan az ellenzéknek.

Elég, ha csak Jakab Péter testőrének a felháborító balhéjára gondolunk, de a momentumos Cseh Katalinnak is nehéz órái lehettek miután a Magyar Nemzet nagyszerű cikksorozatban tárta fel a viselt dolgait. Ha még idevesszük azt is, hogy csodás keresztény ünnepségsorozat van a héten Budapesten, akkor bizony joggal mondhatjuk, hogy az ellenzék nem túl jó hetet zárt. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáztak a hírlapíró fejében, amikor meglepetésére összefutott a lépcsőházban Reinfrank nénivel, a ház tyúkanyójával, aki szokásához híven azonnal belekezdett a mondókájába.

– Szerkesztő úr! Mit szól hozzá, hogy Bajnai Gordont is előhúzta abból a bizonyos cilinderből a Gyurcsány-féle összefogás. A sima mosolyú „libás” Bajnai az előválasztás fontosságáról posztolt a Facebook-oldalára, 8+1 pontban fogalmazta meg, hogy miként lehet legyőzni az előválasztás segítségével Orbán Viktort.
Hát Félix, kacagnom kell, kicsit sokat képzel magáról ez a bukott Bajnai.
Ráadásul nem is Dobrev mellett tört lándzsát a jó Gordon, hanem Karácsony Gergely mellett. Ez bizony mutat, jelez valamit. Talán mégis igaza lehetett a kormányoldalnak, amikor előre lezsírozott színjátékról beszélt az ellenzéki előválasztás kapcsán.

Reinfrank néni azonban most nem elégedett meg a szokásos közéleti monológjával, ezúttal előkapta a kissé kopott okostelefonját is, és konkrétan megmutatta, miket írt Bajnai Gordon a Facebook-posztjában, de különösen az első és a nyolcadik pontra hívta fel Felhévizy figyelmét:

„1. A 2022-es választás generációkra eldöntheti a közös sorsunkat. Mostanra már – akár szereti, akár nem – mindenkinek világos: az Orbán-rendszer nem illeszthető össze Magyarország európai jövőjével. A döntés történelmi jelentőségű lesz: vagy Orbán megy és mi, magyarok maradunk Európában – vagy Orbán marad és általa az ország megindul vissza keletre, újra belelépünk az ismert, évszázados, önsorsrontó csapdába. […]

8. Én ezen hideg logika, racionális elemzés alapján jutottam oda, hogy a szükséges többség megteremtésére, a jövő áprilisi győzelem kivívására legalkalmasabbnak Karácsony Gergelyt tartom. Ezért fogom a szeptemberi előválasztáson őt támogatni és ezt ajánlom – párt- és személyes szimpátiától függetlenül – minden előválasztó társamnak is. […]”

– Az első ponttal Bajnai is bebizonyította, hogy Gyurcsány kottájából énekel, hiszen letette a voksát az ellenzéki előválasztási színjáték mellett, és a nyolcadik ponttal a végső pontot is feltette az i-re, meg is mondta, hogy valójában kit is szeretne győztesnek látni a DK elnöke – fogalmazott Reinfrank néni, majd elköszönt Félixtől és eltűnt a lépcsőfordulóban.

Bizony, ez nem semmi. Ha eddig azon filóztam, hogy milyen nehéz hete volt az ellenzéknek, akkor Bajnai Gordon posztja további kemény pillanatokat okozott az előválasztáson a futottak még kategóriába szorult miniszterelnök-jelölteknek. Hiszen bitang nehéz lehet úgy komolyan versenyezni, hogy előre lehet tudni, ki fogja megnyerni a futamot. De legyen ez az ellenzék gondja. Mi pedig bízzunk benne, hogy innentől kezdve soha nem lesz ennél jobb hete az ellenzéknek, mint a mostani – mosolygott magában Felhévizy és szaporázni kezdte a lépteit, mert el szerette volna érni az esti híradót, bízva abban, hogy hátha további ráncok kerülhetnek fel, valamilyen újabb méretes baklövés kapcsán az ellenzéki homlokokra.

Borítókép: Bajnai Gordon volt miniszterelnök még mint az Együtt–PM szövetség vezetője beszél a csongrádi művelődési házban tartott lakossági fórumán, 2014. március 20-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.