idezojelek

Beszippantja a magyar focistákat a szivárványlobbi

Sokszínűség csak akkor van, ha van választási lehetőség is. A Bundesligában is.

Cikk kép: undefined

Szivárványszínű molinó előtt látható három magyar válogatott focista (Gulácsi Péter, Orbán Willi) a Lipcse és a Köln mérkőzése előtt készített fotón. 

A 444 komoly ideológiai diadalként értékeli az esetet (https://444.hu/foci/2021/09/19/a-harom-magyar-valogatottal-kezdo-rb-leipzig-kiallt-a-sokszinuseg-mellett), kitérve arra is, hogy Orbán Viktor – ki más? – megint megkapta a leckét a Nyugattól futballkultúrából, demokráciából és persze emberségből. És fontos körülmény – sugallják –, hogy a magyar futballista is toleráns, ha a mucsaiból európai közegbe helyezik. Még le is térdel a kezdő sípszó előtt, ha Orbán nem tiltja meg neki. 

Ám van egy másik olvasat is. Nem nehéz észrevenni, hogy mintha kissé visszavett volna az antirasszista és az LMBTQ-lobbi. Már nem a „love is love” az irány, most csak az elég puha: „Együtt a sokszínűségért!” jelmondat előtt kellett pózolni a focistáknak, hogy meglegyen a népnevelés. A másik szlogen még ennél is langyosabb: „Élj úgy, amilyen vagy”, ami nyilván a pohárdobáló ultrákat is megérintette.

A 444 fedőnevű Soros-blognál biztos nem jöhet számításba, hogy a focisták között lehet olyan is, aki kényszeredetten, esetleg egzisztenciális félelemből mosolyog egy ilyen képen, ezért mi tesszük fel a kérdést. Épp a sokszínűség jegyében kérheti-e egy labdarúgó, hogy ne kelljen odaállnia a szivárványos molinó elé fotózkodni? Szándékosan nem azt írom, hogy „megtagadhatja-e a kérést”, hiszen csak arról van szó, hogy a sportolónak más véleménye van, esetleg sérti a vallását, a meggyőződését. De az is előfordulhat, hogy nem akar semmit sem demonstrálni, inkább focizni szeretne, egyébként egyáltalán nem homofób, pláne nem rasszista, csak elege van ebből az egész színvallásra kényszerítésből. Nem, nem ellenvéleményről van szó, uramisten, dehogy! Petry Zsolt esetében láttuk, annak mi a következménye. Csupán a tartózkodó álláspontra helyezkedés lehetősége érdekelne. 

Kimaradhat-e Bundesliga-játékos Németországban a meleglobbi projektjeiből, vagy másnap már az RB Leipzig helyett a harmadosztályú Zwickau tartalékcsapatának cserepadján találja magát? 

Mert sokszínűség csak akkor van, ha van választási lehetőség is. 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.