idezojelek

Karácsony féléves fizetett szabadságra mehet

A hiperpasszív főpolgármester Budapest jövőjét áldozza fel Gyurcsány piszkos játszmájának piti bábfigurájaként. 

Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Amennyiben Karácsony Gergely lesz a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje, gyakorlatilag a lovak közé fogja dobni a gyeplőt, és nem fog foglalkozni a főváros ügyeivel. Ez abból az interjúból derült ki, amelyet a főpolgármester az Inforádió Aréna című műsorában adott a minap.

– Akkor abban az időszakban (vagyis a választásig) a helyettesek viszik a főváros ügyeit? – kérdezte a műsorvezető, mire Karácsony azt felelte, hogy „természetesen, a város vezetésében kiváló kollégáim vannak”. Vagyis beismerte, hogy teljes mértékben az országos politikai ambícióival fog foglalkozni a főpolgármesteri feladatai elvégzése helyett. Arról nem is beszélve, hogy a főpolgármester-helyettesekhez egy-egy szakterület tartozik, a főváros ügyeinek egészét a főpolgármester dolga átlátni, így ha Budapest első emberét nem eseti jelleggel, átmenetileg helyettesítik, hanem hónapokig vagy mondjuk egy fél esztendeig, akkor elgondolható, hogy ebből milyen káosz keletkezhet.

Karácsony egy-egy elejtett megjegyzéséből, elszólásából már korábban is egyértelműen kiderült, hogy nem veszi komolyan azokat a kötelezettségeket, amelyeket főpolgármesterként el kellene látnia. Emlékezetes, egy nyáron közzétett Facebook-videójában arról beszélt, hogy az előválasztástól függetlenül ő azért napi nyolc órában továbbra is főpolgármester. Ez egyébként nem igaz, hiszen számos alkalommal a nap nagy részét tölti el vidéki szereplésekkel, nyilatkozatokkal, figyelemfelkeltő akciókkal. Nem mellesleg közpénzből fizetteti a kampányának egyes elemeit.

Mindennek a következményét már most a bőrükön érezhetik a budapestiek a városszerte – és nem csak az aluljárókban – terjengő húgyszag, az agresszív kéregető csoportok, a gondozatlan, koszos utcák, a mínuszba forduló büdzsé, no meg a végeérhetetlen dugók, a kaotikus közösségi közlekedés formájában. Azzal, hogy Karácsony teljesen fejetlenül hagyja a fővárost, gyakorlatilag a közel kétmilliós Budapest jövőjét áldozza fel Gyurcsány Ferenc piszkos  játszmájának piti bábfigurájaként.  

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.