idezojelek

Lendvai Ildikó megsértette a magyar nyugdíjasokat

Gyurcsány kiadta az ukázt.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Marjai János

Lendvai Ildikó ismét hallatott magáról. Nem hiába, hiszen gőzerővel dübörög a Gyurcsány-féle ellenzéki összefogás gyűlölet szekciója. Hétfőn hallhattuk Jakab Péter főbohóc legújabb gusztustalan (le)szereplését, de folyamatos a gyűlölet szítása. A szocik egykori nagyasszonya, aki szintén az egyik statiszta Gyurcsány nevetséges színjátékában a Népszavában fejtette ki álláspontját:

„Nekem címezte így a kormányfő a levelét az időseknek szánt kiadványban: »Tisztelt Nyugdíjas Honfitársam!«. Isten bizony meghatódtam, olyan szépen szólt hozzám a T. Miniszterelnök Honfitárs. Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál, mondhatnám neki a népmesék mintájára. Az »idős magyar honfitársak« (ez olyan jól eltalált titulus, hogy megismételted, nehogy elfelejtse a végére a sok szenil… izé, szóval szépkorú hölgy és úr) (...) Szerencsére egyelőre kutyabajom, ez sem véletlen, minimum ketten kellettünk hozzá, Te meg én. A leveled szerint együttes erőfeszítésünk, pontosabban »a magyar emberek összefogása« győzte le a járvány harmadik hullámát. Sajnos nem mindnyájan értük meg a t. nyugdíjas honfitársak közül ezt a győzelmi pillanatot, de remélem, friss a címlistátok, és nem kézbesítitek az ő címükre is az ingyenújságot. Tudod, a 30 ezer özvegy között lehetnek kissé túlérzékenyek is.”

Nem véletlen, hogy az idős magyar embereket, a nyugdíjasokat találták meg ezúttal, hiszen ők a társadalomnak az egyik olyan fontos szegmense, akiket a kormány jelentős mértékben támogat. Visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat és a gazdaság teljesítménye megengedi azt is, hogy nyugdíjprémiumot is kapjanak idén. Nos, ez verte ki a biztosítékos Gyurcsányéknál, ezért küldték Lendvai Ildikót csatába ezúttal a nyugdíjasok ellen, nehogy már felhőtlenül örüljenek.

Ildikó pedig a tőle megszokott precizitással (dolgoznak a régi reflexek) igyekszik a legjobb tudása szerint megsemmisíteni azt, akire ráküldik. Nem volt ez másképpen most sem. Gyakorlatilag szenilisnek titulálta az idős embereket, majd meglehetősen ízléstelen módon a Covid halálos áldozatait is felhasználta alantas politikai céljaira. De már megszokhattuk, hogy a baloldal nem tiszteli az áldozatok emlékét, rendre felhasználja a gyászt és a fájdalmat, nem válogat az eszközökben.

Most tehát az idősek kerültek a célkeresztbe, de erős a gyanúm, hogy a huszonöt éven aluli fiatalok következnek, mert ők adómentességet kapnak jövőre, és a baloldal ezekkel a jóléti intézkedésekkel nem tud mit kezdeni, nem tud versenyre kelni. Ezért csupán a parttalan gyűlölködés szítása maradt meg számukra. Ehhez legalább megvannak a megfelelő emberei Jakabtól Lendvai Ildikón át egészen Szabó Tímeáig.

Borítókép: Mécs Imre volt országgyűlési képviselő fényképezi Lendvai Ildikót, a Magyar Szocialista Párt volt elnökét Mandur László Faltól falig című fotókiállításának megnyitóján az Örkény Könyvesbolt Cultiris Galériájában 2015. május 13-án. Forrás: Marjai János/MTI Fotó

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.