idezojelek

Gyurcsány Kombat: Halálos Szövetség

A DK-elnök letakarította a csatateret, így egyre könnyebb dolga van.

Cikk kép: undefined
2021. 10. 14. 12:35
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Elég brutálisan alakul az előválasztás. Van itt minden, fenyegetés, zsarolás, hazugság, árulás, durvulás. Egy kissé homályosabb lett a tökéletes koalícióról alkotott kép, hogy a baloldal 2022-től teljes harmóniában és megbonthatatlan egységben kormányozza kifelé az országot a rettenetes Orbán-diktatúrából. Bár még nincs vége a politikai horrornak, az ellenzéket támogató értelmiség mintha elspoilerezte volna a csattanót. Mármint, hogy tök mindegy, ki lesz a győztes, az előválasztás semmire sem kötelez: úgyis Gyurcsány. Ez a történet nem a jó diadaláról szól. A DK nélkül nem lesz ellenzéki miniszterelnök. Speciel én sem tudok elképzelni egy hiteles Márki-Zay-kormányt Szilvásy Gyuri vagy Drazsé nélkül. 

De ne lőjük le a meglepetést! Az előválasztási Mortal Kombat első fordulós mérlegét azonban nyugodtan megvonhatjuk. 

Gyurcsány egy gerincrúgással megrogyasztotta Jakab Jobbikját, a Momentumot pedig elintézte egy saskarom ütéssel (Kung-Fu Panda-style). A Momentum elnöke csobbant is a levesben, Jakab azonban még küzd a fazék szélén, de őt majd belepöckölik a párttársak. Az MSZP teljesen megrogyott, Ferinek már csak finiselnie kell. Az még nem tisztázott, hogy fejletépős vagy körfűrészes támadással, mindenesetre Hiller István volt pártelnök és Gajda Péter szoci kispesti polgi ezt megelőzendő önként és mozgalmi nótákat dalolva szavazott Dobrevre. Márki-Zayra ikszelt viszont Lendvai Ildikó, ő érdemei elismerése miatt kiválaszthatja, hogy Feri hogyan végezzen vele. (Az áldozatok között illendőségből említsük meg az LMP nevű zombipártot is, áprilisra már úgysem emlékszünk rájuk.) 

De talán a legnagyobb sebesülést a Párbeszéd szenvedte el. A baloldal féltve őrzött, abszolút esélyes, széttámogatott, pénzzel felpumpált, külföldről segített, a magyar gazdasági elit által is megcirógatott jelöltjét, Karácsony Gergelyt elcsapta a hódmezővásárhelyi tram-train. Hogy mibe is bukott bele, azt érdemes felsorolni: hiperpasszív angoltudás, biciklisáv, jogszerűtlen adjunktusi státusz. Hát nem Watergate-ügy egyik se. Egy politikus lábon kihord ilyeneket. Fletóék azonban hagyták elvérezni Karácsonyt. (Elgondolni se érdemes, hogy kormányfőként hogyan állta volna a támadásokat, ha egy kevesebb szavazatot szerző vásárhelyi házaló ügynök is simán lenyomta.) 

A DK-elnök letakarította a csatateret, így egyre könnyebb dolga van. Még néhány kivégzés, és egyezkednie sem kell senkivel. Az persze igaz, hogy most már nincs senki, aki mögé bújhatna. A tegnapi Dobrev–Márki-Zay-vitán láthatta, akinek van szeme és füle hozzá, hogy a gesztusok, a hanghordozás, a harcmodor mind-mind Gyurcsányé.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.