idezojelek

Vona Gábor, a ma született bárány

Külső szakértőként elemez, és közben úgy páváskodik, mintha sose lett volna politikus, mintha Jobbik és Mi Hazánk ügyben ő aztán semmiről sem tehetne.

Cikk kép: undefined
2022. 02. 13. 14:03
Fotó: Teknos

Vona Gábor távozott a politikából, mégis jól járt. Saját használatú hírportálja van. Jó ideje már, hogy az Indexen osztja az észt, külsős szakértőként folyamatokat elemez. Nagy műgonddal vesézi ki a hazai belpolitikát, és egészen véletlenül úgy, mintha neki soha semmi köze nem lett volna hozzá. Pedig volt hozzá köze, és döntő mértékben.

Ma éppen öt pontban foglalta össze, hogy Orbánnak köszönhetően a Mi Hazánk Mozgalom parlamenti párt lesz. De az idevezető úton máris eltévedt: nem, Vona úr, nem Orbánnak lesz köszönhető. Nézzen csak a tükörbe, egy mozdulat: önnek. Önnek, aki régóta, nagyon sokat tett ennek az érdekében. Most érik be a vonagábori politika gyümölcse. Hiszen ön volt a szoptatós dajka! Ennyire rosszul ismeri saját magát? Vagy csak nem emlékszik már semmire?

Pedig Vona Gábort 2018 előtt felvásárolta egy hazai oligarcha. Kilóra megvette, ő meg hagyta. Az oligarcha beígérte (bemesélte) neki, hogy miniszterelnök lesz. Nem lett. Lemondásra kényszerült, bukott pártelnök lett, amit nagyon nehezen kezelt. A választások éjszakáján látványosan összeomlott és dadogva félrebeszélt. Még bukása pillanatában is orbánozott. Vége lett a mesének.

De a legsúlyosabb bűn az volt, hogy Vona és a Jobbik nem szavazta meg a hetedik alkotmánymódosítást (2016 november). Ez a Magyarországra erőltetett kötelező migránskvóták elutasításáról szólt (volna), köszönhetően a brüsszeli impotenciának, ma éppúgy aktuális. Ezzel Vona és a Jobbik a kvótaellenes népszavazáson résztvevő 3.3 millió magyar ember véleményét söpörte le az asztalról. Milyen párt és milyen vezető az olyan, amely s aki semmibe vesz vesz egy ekkora méretű, közvetlen választópolgári legitimitást? (Ostoba, buta és önsorsrontó párt és vezető az olyan.)

Most még következhetne egy hosszas és teljesen jogos felsorolás arról, hogy Vona (és a Jobbik) szépen és fokozatosan hogyan vált köznevetség tárgyává, a jobboldal tagadhatatlan szégyenévé. Hogyan árulta el és szúrta hátba saját szervezeteit, embereit, elveit, politikai oldalát, önmagát (!), hogyan tette nevetségessé és egész egyszerűen semmissé mindazt, amiért valaha létrejött. Hogy a sürgős civilizációs beavatkozásra szoruló Jakab Péter ugyanúgy csak gyászos következmény, mint minden, amihez Vona Gábor valaha is hozzáfért.

Gyakorlatilag már nincs Jobbik. Egy Gyurcsány fogasára felakasztott Ballik a politikai végtermék.

Ilyen fantasztikus politikai háttérrel és szakértelemmel tehát – ma született bárányként – jobb lenne kicsit mégsem elemezgetni. Nekünk, és az ország közvéleményének még jó a memóriája.

Borítókép: Vona Gábor (Fotó: Teknős Miklós)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.