idezojelek

Gyurcsány tizenkilencre lapot húzott

Robbant az átigazolási bomba, vagy mégsem?

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Felhévizy Félix már nagyon várja, hogy elkezdődjön a tavaszi szezon a magyar labdarúgásban. Egyrészt azért, mert kedvenc csapata, a Fradi nagyszerű teljesítményt nyújtott ősszel, és minden képzeletet felülmúlva bejutott az Európa-liga nyolcaddöntőjébe, másrészt pedig azon kevesek közé tartozik, aki kedveli a hazai pontvadászatot is. Mondván, hogy jó a Barcelona, a Real Madrid, a Lazio, urambocsá’, a Liverpool, de azért mégsem magyar csapatok. Sokkal jobban várja a hazai szezon indulását jelentő keddi Zalaegerszeg–Fradit, mint bármelyik csilli-villi külföldi rangadót. Most a decemberi vb ugyan egy kicsit enyhítette a fociéhséget, de azért ez a téli időszak nem a legjobb a focirajongóknak. Ilyenkor jobbára csak a nagy klubváltások hírei uralják a médiafelületeket, mint például Ronaldo átigazolása az al-Nasszrhoz.

Itthon is vártuk a nagy igazolásokról szóló híreket, pletykákat, de nagy meglepetésünkre az átigazolások terén nem a remeklő Fradi és még csak nem is az ősszel csak vergődő Újpest vitte a prímet, hanem a Demokratikus Koalíció.

Gyurcsány jól láthatóan előremenekül, tizenkilencre húzott lapot. A jövőre esedékes önkormányzati és EP választásokra olyan pozícióba akarja juttatni a pártját, hogy a baloldalon ne nagyon legyen választás az ő pártján kívül. Érdemes sorra venni a Gyurcsány-párt igazolásait.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentumból az újpesti polgármestert, Déri Tibort, a kecskeméti közgyűlési képviselőt, Bodrozsán Alexandrát, a szentendrei országgyűlési képviselőjelöltet, Buzinkay Györgyöt, valamint a sződligeti polgármestert, Juhász Bélát is sikerült átcsábítaniuk. A Karácsony-féle Párbeszédből Szücs Balázst, a VII. kerület alpolgármesterét és Erdősi Évát igazolták át, aki 2019-ben még az ellenzék közös polgármesterjelöltje volt Csepelen. De a Jobbikból is csemegéztek, tőlük Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő csatlakozott a DK-hoz. Az idény kezdetéhez közeledve azonban egy minden képzeletet felülmúló, igazi nehézbombázót sikerült becserkésznie a Gyurcsány vezette pártnak. Nem kisebb nevet, mint Kocsis-Cake Oliviót vadászták le a DK „játékosmegfigyelői”. Pénteken robbant az igazi átigazolási bomba.

A Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője és pártigazgatója a Facebook-oldalán számolt be döntéséről, úgy fogalmazva, hogy a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége, és szerinte a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani a jelenlegi kormánnyal szemben. Kocsis-Cake a döntésének magyarázatát azzal egészítette ki, hogy szerinte a választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy ő maga is.

Ebből a rövid kis véleményből is kiderült, hogy az immár expárbeszédes Olivio nem csak jól cselez és pazarul lő, még remekül lát is a politikai pályán.

– Igazi, lelkesítő beszéddel köszönt be Olivio az új csapatában, így szokták ezt a menő focisták is. Csak ők még fel is tartják az új csapatuk mezét a magasba, de ami késik, nem múlik. Bizonyára akkor figyeltek fel a DK éles szemű scoutjai a fiatal tehetségre, amikor tavaly márciusban, a választási kampány idején egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az orosz gázcsapokat el kell zárni, és szorgalmazta, hogy szankciókat vessenek ki az energiahordozókra. Ekkor elégedetten csaptak a levegőbe a sokat tapasztalt „játékosügynökök”, hogy megvan, ő a mi emberünk, nem érdemes tovább keresgélni. Csak nehogy aztán az öngólok szerzésében jeleskedjen majd az új sztárigazolás és végül Gyurcsány, aki tizenkilencre lapot húzva előremenekült, végül besokalljon – gondolta magában mosolyogva Felhévizy, és a biztonság kedvéért már jó előre megvásárolta a jegyét kedvenc csapatának márciusban esedékes Európa-liga-nyolcaddöntőjére.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.