A BLM ámokfutása sok minden volt, csak nem szivárványos cukiskodás

Ferencváros végül nem kért Baranyi Krisztina „Black Lives Matter” szobrából. A Mi Hazánk tagjai előbb elkerítették a műalkotást, másnap hajnalban pedig egy fiatal férfi megrongálta és ledöntötte azt. Az Európában szobrokat döntögető, az USA-ban pedig városokat felégető és rendőröket meggyilkoló mozgalomra csak Baranyi emlékezett volna szívesen.

Ritó Szabolcs
2021. 04. 03. 8:51
null
A szobordöntögető erőszak-mozgalom tiszteletére Ferencvárosban kiállított szobor csak huszonnégy órát élt meg Forrás: vadhajtasok.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balliberális politika ismét mellé lőtt. Úgy tűnik, hogy nem elegendő a saját embereik által megírt tankönyvekből ismerni a magyar néplélek rejtelmeit, mivel a Ferencvárosban április 1-jén kihelyezett Black Lives Matter szobor huszonnégy órát sem élt meg. A kerület baloldali polgármestere, Baranyi Krisztina fontosnak tartotta a szivárványos, féltérdre ereszkedő Szabadság-szobor kiállítását, hogy mindenkit emlékeztessen a rasszizmus, kirekesztés és erőszak elítélésére.

A szobordöntögető erőszak-mozgalom emlékműve huszonnégy órát élt
Fotó: Vadhajtások.hu

Baranyi szerint a BLM szobor bemutatása azért fontos, mert Magyarországon az USA-hoz hasonlóan a rasszizmus és a rendőri brutalitás elleni harcok ugyanolyan rendszerszintűek. Jogosan merül fel a kérdés, hogy Ferencváros polgármestere melyik dimenzióban él? Egyáltalán szokott-e tájékozódni a saját véleményével megegyező „független-objektívek” agymosásán túl? De a válasz valószínűleg az, hogy nem.

Meglehet, hogy nem a feketék jogvédő mozgalma váltott ki nagyobb felháborodást az emberekből, hanem annak szivárványos színe, amely az LMBTQ lobbi erőszakos hazai terjesztését jelképezi. Mert hiába feltételezi magáról a balliberális értelmiség, hogy intellektuálisan felsőbbrendű, mindenki más pedig tanulatlan bunkó, netán vidéki vagy náci, egyszerűen arról van szó, hogy nagyon sokan vannak Magyarországon, akiknek elege van a szivárványos terrorból és a valósághamisításból.

És ha már a valósághamisításnál tartunk, soroljunk fel néhány tényt, amelyek a BLM tavalyi tombolása során történtek: A többszörösen büntetett előéletű afroamerikai George Floyd rendőri intézkedés során bekövetkezett halála után zavargások törtek ki és erőszakhullám söpört végig az Egyesült Államokban. Minneapolisban a tüntetők elfoglaltak egy rendőrőrsöt, tüzeket gyújtottak, máshol pedig erőszakos összecsapások történtek a hatóságok és a tiltakozók között. Gyakorivá váltak a fosztogatások, betörések. Az Egyesült Államokban általánosan elterjedt zavargások résztvevői súlyos károkat okoztak a helyi vállalkozók üzleteiben és egy fegyverboltot is ki akartak rabolni. Többször rálőttek a rendfenntartó erők tagjaira: St. Louisban négy rendőrt lőttek le, Las Vegasban pedig egy rendőrt fejbe lőttek, ötöt súlyos állapotban vittek kórházba. Ezek után már csak hab volt a tortán, amikor Seattle belső részén a BLM és az antifa szélsőbaloldali anarchistái kisajátították Capital Hill területét és saját államot alapítottak Chaz néven. Az anarchista agymenés során rendszeressé vált az erőszak, a lövöldözések, és nemcsak a rendőrséget zárták ki a területről, hanem a mentőket is.

A BLM tavalyi őrjöngésének európai változata talán csak szobordöntögetés és lázongás volt az amerikai erőszakhullámhoz képest, melynek során rabszolgatartók szobrait döntötték le a tüntetők, a józan és következetes gondolkodás mégis úgy tartja, hogy a múltat nem eltörölni, hanem megismerni kell.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.