A bosszúpornó sem számít, ha ballib vagy

Erkölcsi hulla előtt borult le a HVG.

Pataki Tamás
2021. 07. 07. 20:14
null
A képen Cyrus Engerer, máltai munkáspárti EP-képviselő Fotó: Alexis HAULOT Forrás: Európai parlament (EP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először is ejtsünk pár szót a bosszúpornóról.

Ha valaki annyira intimnek érez egy kapcsolatot, hogy beleegyezik abba, hogy kép vagy videófelvétel készüljön róla szexuális aktus közben, akkor azzal nem lehet visszaélni.

Ez a bizalom (egyik) netovábbja.

Ha a kapcsolat vége után egy ilyen felvétellel bárki visszaél, azzal nem az illetőt járatja le, nem az illetőt rombolja le erkölcsi értelemben, azzal, hogy egy ilyen intim szituációban közszemlére teszi, hanem önmagáról állít ki gazemberségi bizonyítványt.

A bosszúpornónál aljasabb, ocsmányabb és undorítóbb cselekedet nincsen. Ilyet csak egy emberalatti féreg tesz, akit utána nem lenne szabad emberszámba venni. Erkölcsi hullaszámba annál inkább.

(Ráadásul szembemegy a legliberálisabb gondolattal, a magánélet szentségével is. Roppant érdekes, hogy mégis az állítólagos liberálisok köreikben dívik ez a műfaj. Talán azért, mert nem igazi liberálisok.)

Ilyen aljas gazember a Magyarországot elítélő EP-állásfoglalás kidolgozója, bizonyos Cyrus Engerer. A máltai politikust 2014-ben kétéves, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték hazájában, miután bosszúból pornográf felvételeket osztott meg a korábbi élettársáról (csak, hogy ne értsük félre egymást: egy férfiról van szó).

Eme erkölcsi hulla előtt borult le a HVG.

Történt ugyanis, hogy a magyarországi hetilap megkérdezte a képviselőt, hogy mit gondol arról, hogy a magyar kormány célkeresztjébe került. Cyrus Engerer csak ennyit válaszolt:

„Az autokraták a hírvivőt támadják ahelyett, hogy a problémával foglalkoznának. Nem fogom abbahagyni a munkámat az emberi jogok érdekében. A magyarországi LMBTQ-közösség nem érdemel mást, mint egyenlőséget.”

A képen Cyrus Engerer, máltai munkáspárti EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

Ennyit.

Semmi mást nem mondott.

Hárított. És a HVG vígan asszisztált ehhez a hárításhoz.

A HVG ugyanis nem kérdezett vissza, hogy mégis mi a helyzet a bosszúpornóval, megbánta-e a képviselő a cselekedetét, nem gondolja-e, hogy alkalmatlan bárminemű erkölcsök védelmére, hamut szórt-e a fejére és a többi.

Nem.

A HVG-nek ez nem fontos, a hullabecsület annál inkább. Cyrus Engerer ugyanis a magyar kormányt és Magyarországot támadja, ezért el kell nézniük az erkölcsi kilengéseit, vissza kell pakolni a szekrénybe a csinos csontvázait, el kell nézni neki az emberi aljasságát, mert az ellenség közös.

A függetlenobjektív sajtó bajnokai ilyenkor átváltoznak, mint a mesében. De nem tökké, hanem engedelmes mikrofonállvánnyá.

Nem számít, hogy ki támadja a magyar kormányt, vagy milyen büntetett előéletű képviselő szájal a magyar törvény ellen, hogyha a magyar pedofilellenes törvény ellen szólal meg. Akkor rendben van, akkor anyagyilkos is lehetne, mindent elnéznének neki.

A HVG-t ezek szerint nem különösebben érdekli, hogy kicsoda ez a máltai képviselő (ó, hogyha egy konzervatív politikusról lenne szó, akkor már rég földbe döngölték volna, még a csontujját is visszavernék, ha ki merné dugni a göröngyök közül).

A HVG és a bosszúpornós máltai képviselő így egy platformra kerültek. Ugyanolyanok, ugyanúgy feltételezik egymást, nincsenek erkölcsi skrupulusaik, hisz az ideológia mindent felülír.

Ők megérdemlik egymást, de mi nem érdemeljük meg őket.

Egyiküket sem.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép forrása: Európai Parlament

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.