Karácsony lépéskényszerben

Az ígéret szép szó...

2019. 02. 19. 19:25
A miniszterelnök-jelölt lebontatná a határkerítést
A miniszterelnök-jelölt lebontatná a határkerítést Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha tartja magát ígéretéhez Karácsony Gergely, fel fog lépni a szocialisták által megrágalmazott fideszes sokgyermekes feleségek érdekében. A baloldal állandó jellegű univerzális jelöltje ugyanis azt mondta, hogy állampolgárok bármilyen politikai célzatú listázását elfogadhatatlannak tartja.

Ezt azután tette, hogy kínosan nagy késéssel elnézést kért, amiért a HírTV stúdiójában tagadta, hogy nácizmus a zsidó származásúak listázása. Namármost, az MSZP még Orbán Viktor miniszterelnök évértékelője után közzétett egy felettébb különös listát, amelyen olyan feleségek szerepeltek, akiknek nem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük, amennyiben törvényerőre emelkedik a kormányfő által felvázolt terv, mert négy vagy több gyermekük van.

Azt írták a szombati kongresszusukon a szeretetet egyik jelszavuknak választó szocialisták:

„Bezzeg Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó élete végéig mentesül majd az szja-kötelezettség alól, de szja-mentességet kap Áder János, Varga Mihály és Kósa Lajos felesége is.”

Vagyis megpróbálnak irigységet, gyűlöletet kelteni a kormánypárti feleségek ellen, akik nem átallottak sok gyermeket a világra hozni.

Érdekesség, hogy ezt a névsort a HVG.hu a kormányfői évértékelő után rögvest közzé tette, tehát a szocialista párt kész anyagból dolgozott. A hiperglobalista orgánum felsorolása azonban bővebb, hisz az MSZP listájához képest további nyolc fideszes feleséget kipécéztek maguknak, szándékaik szerint szégyenpadra ültetve a négy vagy annál több gyermeket felhalmozó kapitalistákat.

Ígérete ellenére Karácsony mindmáig nem tiltakozott a szocialisták listázásának az ügyében. A hétvégi MSZP-kongresszus jó alkalom lett volna erre, de ott sem vette védelmébe beszédében az otromba, egyszersmind szánalmas módon megvádolt asszonyokat, feleségeket.

Úgy tűnik tehát, a nagycsaládos asszonyok és gyermekek elleni támadásokat fogadkozása ellenére éppolyan természetesnek tartja, mint a jobbikos antiszemitákkal, neonácikkal való összeölelkezést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.