Kedves mesefigura a szélsőségesek legújabb áldozata

Mark Rutte már szegény Fekete Pétert sem szereti.

Juhász Attila
2020. 09. 06. 17:54
null
Dutch Prime Minister Mark Rutte of the VVD party waves after voting in the general election in The Hague, Netherlands, March 15, 2017. REUTERS/Michael Kooren TPX IMAGES OF THE DAY - RTX312OZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világban egyre jobban elharapózó, lassan minden történelmi tradíciót, keresztény hagyományt megtagadó, szélsőséges mozgalom legújabb áldozata lehet egy, gyermekeket Mikulás napján szórakoztató kedves mesefigura, a Hollandiában oly' népszerű Fekete Péter.

Azt még pontosan nem tudni, hogy a karakternek csak a nevét változtatják meg, vagy az egészet úgy en bloc kidobják a kukába, ám a jelek szerint a minket magyarokat is gyűlölő, liberális holland kormányfő, Mark Rutte már kiadta az ukázt, ráadásul valamiféle, ki tudja mennyire reprezentatív felmérések ürügyén.

Hogy meddig tart még ez a mesterségesen gerjesztett gyűlöletkampány, amelynek képzőművészeti alkotások, népszerű regények is áldozataivá váltak már, azt nem tudni, de talán már nem sokáig, mert azért a jók még a mesék végén is mindig győzedelmeskednek.

Legyen így most is!

U.i.: Hozzánk még szerencsére nem gyűrűzött be ez az őrület, úgy hogy mindenkit megnyugtathatunk: a Fekete Péter nevű társas kártyajáték és a Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott kezdetű kedves dalocska, nálunk nincs és remélhetőleg nem is lesz tiltólistán.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.