Ki is hazudik és kinek is kellene bocsánatot kérnie?

A DK szóvivőjét semmi egyéb nem cáfolja, csak az Európai Unió hivatalos adatsora.

2021. 04. 24. 10:02
null
Hazánk az uniós középmezőnyben van a többlethalálozások terén. Forrás: Eurostat/KSH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online sajtótájékoztatót tartott a minap Barkóczi Balázs. Aki esetleg nem tudja, ki Barkóczi Balázs, annak kár emiatt bánkódnia. Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció politikusa, mi több, szóvivője, tehát minden bizonnyal az a dolga, hogy verbális értelemben nagyokat rúgjon a kormányba.

A szóvivő tegnap igyekezett is eleget tenni e feladatnak, amikor arról beszélt, hogy Orbán Viktor hazudik, alternatív valóságban él, emellett heherészik, sőt röhögcsél a Covid-fertőzésben elhunytakon, utóbbi miatt bocsánatot is kellene kérnie. Ráadásul Barkóczi szerint a miniszterelnök olyan kormányt irányít, amely az egész világ leggyengébb járványvédekezését produkálta, ugyanis Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáit.

Meglehet, Barkóczi Balázs jobban tenné, ha többször olvasná a Magyar Nemzetet. Pénteki számunkban ugyanis arról írtuk, hogy a járványkezelés hatékonyságát az úgynevezett többlethalálozási adat pontosabban mutatja, mint az egyes országok által szolgáltatott koronavírusos halálesetekre vonatkozó számok összehasonlítása. Cikkünkben szó volt arról is: előfordulhat, hogy egyes államokban az adatok nem kerülnek be megfelelően a rendszerbe. Litvánia és Szlovákia például csak a 2020. évi többlethalálozás mintegy harmadát számolta el a koronavírus következményének. Írásunk aztán úgy folytatódott, hogy hazánkban 2020-ban a többlethalálozás 86 százalékát teszik ki a hivatalosan a koronavírus következményeként elismert halálozások, miközben hét olyan uniós ország is van, amely a többlethalálozás felét sem ismeri el Covid-halálozásként. Végül pedig ez állt cikkünkben: az adatokból az is kiderül, hogy idén, az első 12 hétben, március 28-ig – 2019-hez, az utolsó járványmentes évhez viszonyítva – 6,6 százalékkal emelkedett a halálozások száma hazánkban. Eddig 16 uniós tagállamból van legalább 12 hétre adat, ezek közül a középmezőnyben, a kilencedik helyen állunk. Mindezt az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat adatai alapján mondta el lapunknak a magyar statisztikai hivatal elnökhelyettese.

A DK-szóvivő állításainak és az unió hivatalos adatainak összevetése után csupán három kérdés merül fel:

  • Ki él alternatív valóságban?
  • Ki hazudik?
  • Kinek is kellene bocsánatot kérnie?
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.