Kormánydicséret balról

Már Karácsony Gergely is elismeri, hogy több millióval csökkent a szegények száma hazánkban.

2021. 07. 13. 13:23
null
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem várt helyről kapott elismerést a kormány, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ugyanis egy Facebook-posztjában így fogalmazott: „Ma Magyarországon százezreknek jelent gondot a megélhetés.”

Hol itt a dicséret? – értetlenkedhetnénk. A kérdés jogos, hiszen első olvasásra ez egy szomorú megállapítás, balga lenne ugyanis az a kormány, amelyik azzal dicsekedne, hogy az általa vezetett országban százezrek nélkülöznek. De egészen más a helyzet, ha ezt a megjegyzést összevetjük a balliberális politikusok korábbi kijelentéseivel. Ők ugyanis az elmúlt években másról sem beszéltek, mint hogy két-, három- vagy akár annál is több millió szegény ember nélkülöz Magyarországon.

Ez ügyben talán Tóbiás József tette korábban a legdurvább kijelentést. 2015-ben az MSZP akkori pártelnök-frakcióvezetője így fogalmazott: a „visegrádi országokhoz képest Magyarország nagyon nagy lemaradásban van, négymillió létminimum alatt élő ember üzeni azt, hogy […] lent minden maradt a régiben”.

Na ehhez képest, ha Karácsony mostani kijelentését vesszük alapul, akkor mostanra millióknak sikerült felkapaszkodniuk. Tegyük azért hozzá, hogy amíg egy dolgozni akaró és tudó, káros szenvedélyektől mentes ember is nélkülöz Magyarországon, addig nem dőlhetünk hátra. De az irány jó, és ezt most már nem csak a statisztikai adatok mutatják, a pozitív változásra ezúttal maga Karácsony Gergely baloldali miniszterelnökjelölt-aspiráns adott bizonyítékot.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

(Borítókép: Karácsony Gergely Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.