Nagy gáz van Münchenben

Ez biztosan nem kerül a legsikeresebb PR munkáik közé.

Vida Ákos (München)
2020. 09. 07. 7:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A müncheni városgazdálkodási vállalat (SWM) nyaranta szorgos vakondokként fel-feltúrja a város utcáit, tereit, amivel persze óriási örömet okoznak főleg az autósoknak, de a gyalogosok is vidám szökdécseléssel nyugtázzák az ingyen sportlehetőségeket és laza akadályfutással kelnek át azokon. A hirtelen a semmiből felbukkanó pop-up bicikliutak mellett ilyenkor a hatalmas vakondtúrások is megmelengetik az autósok szívét.

A város persze gondosan előre kiplakátolja az ilyen ásatag tevékenységéről szóló tájékoztatást, csak nem mindig a legmegfelelőbb formában. Most akkora hülyeséget csináltak, hogy maguk is megrémültek attól, hogy mekkora gáz lett belőle.

A város szívében a Nemzetiszocializmus áldozatainak terén kitett táblájuk, biztosan nem kerül a legsikeresebb PR munkáik közé. Ott, ahol egy gázüzemű örökmécsessel emlékeznek a náci koncentrációs táborok több millió áldozatára az alábbi szövegű táblát helyezték el:

SWM – a gázvezetéken dolgozunk

A Nemzetiszocializmus áldozatainak tér projekt

Miután felháborodott müncheniek panaszt tettek a városházán, az amúgy nem túl szégyenlős városatyák rájöttek, hogy nagy gáz van és a gázvezeték szót sebtiben kicseréltették ellátóhálózatra.

A városgazdálkodási vállalat nevében Michael Solic a müncheni TZ napilapban sajnálkozását fejezte ki a tapintatlan, de inkább nagyon bunkó hibáért. Azzal mentegette magukat, hogy a városi közműhálózat felújításának egyes projektszakaszait mindig a munkavégzés helyének nevével jelölik meg. A Nemzetiszocializmus áldozatainak terén most éppen a gázvezeték felújítása volt soron. Ezért kapta ez a projekt is a munkaterület nevét. De az, hogy ez az elnevezés a szó szoros értelmében mennyire gáz, az a nyári melegtől és a maszkok okozta visszalélegzett széndioxid túltengése következtében nem tűnt fel a városházán senkinek. Erre csak a híres bajor kabarészínész, Gerhard Polt szavaival lehet reagálni: hová lett az ész?

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.