Reklám hírhamisításhoz

Korózs Lajos kedvenc hírportálja begyújtotta a rakétákat.

2021. 02. 03. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló reklámvideóval jelentkezett a Hírklikk.hu, amelyben felvonultatták a baloldal színe-javát, és kimondatták velük, hogy ha ők készítenének reklámvideót a portálnak, akkor mi lenne benne. A tragikus végeredményt még Puzsér Róbert sem tudta megmenteni – bár az pozitívum, hogy a Hírklikk.hu-nál is felfedezhető némi önirónia.

– Ha én készítenék reklámfilmet a Hírklikk.hu-nak, akkor az lenne benne, hogy itt igazi újságírók dolgoznak, nem fizetett propagandisták – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. A jobbikos Z. Kárpát Dániel azzal fokozta a hangulatot, hogy kimondta: – A Hírklikk.hu mindenkire kíváncsi, nem manipulál és nem kirekesztő.

Ez utóbbi azért is érdekes, mert ha az ember megnyitja a portált a böngészőjében (ne tegyenek ilyet, mi már megtettük, hogy önöknek ne kelljen – szerk.), akkor nagyjából úgy foglalható össze a látvány, hogy a szocialista párt környékéről a közéletbe beszabadult emberek hányják az epét mindenre, ami jobboldali. A reklámfilmben külön bájos, hogy miközben Karácsony arról beszélt, hogy a Hírklikk.hu-ban nem propagandisták dolgoznak, aközben Petschnig Mária Zita már azt mondja, hogy a „Hírklikk.hu az ellenzék hangja”.

Ha én készítenék reklámfilmet a Hírklikk.hu-nak, akkor mindössze egy képet mutatnék:

A fentebb látható, videóval megspékelt cikk Korózs Lajos sajtótájékoztatójáról szólt, amelyen az MSZP-s politikus próbálta kimagyarázni azt az álmentővel készített videót, amellyel emberek állítólagos halálából akart politikai hasznot húzni. Magyarázkodni próbált ahelyett, hogy lemondott volna. A Hírklikk.hu ennek teret is adott – nem mintha lett volna választása –, a sajtótájékoztatót élőben közvetítették, amelyhez szöveget is mellékeltek. A jelek szerint előre megkapták Korózs beszédét, amelyet szöveghűen le is közöltek.

Csakhogy az eredeti, nyers változatot tették be, amelyben egy kommunikációs utasítás volt Korózsnak.

„[…] itt Lajostól néhány személyes mondat is belefér, mit tett képviselőként az elmúlt években.”

Ezt az utasítást tartalmazó szöveget csak egy MSZP-stől kaphatták meg, valószínűleg Nyakó Istvántól.

Vagyis lényegében kiderült, hogy a Hírklikk.hu szövegeit az MSZP diktálja.

Ha én készítenék reklámfilmet a Hírklikk.hu-nak, akkor ezt biztosan nem felejteném el megemlíteni.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.