Szabó Tímea, a kertész és méhszakértő

Gazdzsungel a városi dzsungelben, avagy éljenek a kártevők.

Belák Tamás
2021. 06. 29. 10:21
null
A Fidelitas egyik embere gaztalanítás közben. A háttérben még jól látható a Szabó Tímea által Forrás: Facebook/Fidelitas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidelitas nem bírta tovább nézni a másfél méteres, az amúgy sem rózsás állapotú városképet romboló fővárosi gaztengereket, melyek rendbetételét Karácsony Gergely a „méhlegelő” titulus önkényes használatával módszeresen elkerülte. Persze hálát legfeljebb a lakóktól várhattak, ugyanis tettükre Szabó Tímea feljelentéssel válaszolt, melyről Facebook-oldalán természetesen el is büszkélkedett.

Bejegyzés formájában tett kirohanásában nem áll meg ott, hogy a Fidelitas tettét rombolásnak, hergelésnek, hovatovább természetkárosításnak állítja be. Szerinte a „betonfétises ifjú fideszesek képtelenek elviselni azt, hogy Budapest vezetése eltökélt abban, hogy a város területén növekedjenek a növény- és állatvilág természetes élőhelyei.” Szabó Tímea növény- és méhszakértő paradigmaváltó kertgondozási nézetei szerint tehát a fővárosi vezetésnek köszönhetően „gyógyuló területet, gyeptársulást” tettek tönkre a barbár, szívtelen fideszesek.

A Fidelitas egyik embere gaztalanítás közben. A háttérben még jól látható a Szabó Tímea által „gyógyuló terület, gyeptársulásként” aposztrofált csodás növényzet
Fotó: Facebook/Fidelitas

Pedig a gyerekek jó esetben már általános iskolában megtanulják, hogy a méhek nektárral és virágporral táplálkoznak, melyeket virágokból tudnak felvenni. Ugyanígy azzal is tisztába kerülnek, hogy „a növény- és állatvilág természetes élőhelyeinek fenntartása gondozással, szelekcióval és karbantartással valósítható meg, melyek közül egyikre sem vállalkozott Budapest első embere. Arra pedig már egy négyéves kisgyerek is képes, hogy a közel embernagyságú, kontrollálatlanul burjánzó gazkollektívákról megállapítsa: virágokat vagy egyéb kultúrnövényeket csupán elvétve lehet fellelni bennük, így azokat még az igénytelenebb méhek is távolról elkerülik.

Ezek az esztétikai bűncselekménynek is beillő, elhanyagolt kis dzsungelek a hasonlóan elhanyagolt nagy városi dzsungelben leginkább a kisebb-nagyobb kártevőknek kedvezhetnek, bár innen nézve máris érthetővé válik, hogy a fővárosi vezetés és Szabó Tímea miért éreznek együtt velük. Tudniillik hasonló a hasonlóval szimpatizál.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.