Zöldmese habbal és Karigerivel

A főváros „bölcs” vezetőjének nem baj, ha a Városháza előtt térdig ér majd a szemét, hiszen ő „messzebbre tekint”.

2021. 02. 05. 17:04
null
20200714 Budapest Fiumei úti sírkert Dr.Bálint György (Bálint Gazda) temetése Fotó: Markovics Gábor (MG) Ripost képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Markovics Gábor (MG), Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos „Kaiser” Henrique a brazil labdarúgás fénykorában több mint negyed évszázadon keresztül szerepelt úgy az ország topklubjaiban, hogy gyakorlatilag soha nem rúgott labdába. Ügyesen használva fel kapcsolatait, sikerült fenntartania a sztárfocista- imázsát és megtartania a fizetését, miközben pályára sem lépett.

Karácsony Gergely is ehhez hasonló produkciót mutatott be, mivel politikusi pikareszkjének kezdete óta a környezetbarát, zöldelkötelezettségű politikus szerepében tetszeleg, ám sem Zugló polgármestereként, sem főpolgármesterként nem fűződik a nevéhez emlékezetes környezetbarátnak nevezhető intézkedés. Bár Karácsony soha nem fogta vissza magát zöldígéretekben, mégis például Bús Balázs (Fidesz) az általa vezetett Óbudán háromszor annyi fát ültetett egy ciklus alatt, mint a Párbeszéd-elnök Zuglóban. A Karácsonyék által csak betonemberként aposztrofált Tarlós István pedig ötször nagyobb zöldítést végzett Budapest fővárosi fenntartású területein.

Ráadásul a lagymatag zuglói fásítás volt a csúcspont, azóta csak csökkent Karácsony lelkesedése. Az országos politikára és a baloldali miniszterelnök-jelölti pozícióra kacsingató főpolgármesternek láthatólag semmi kedve fővárosi ügyekkel foglalkozni, nemhogy környezetvédelmi dolgokkal. Karácsonyék a haverokkal és a Gyurcsány Ferenc által a nyakukba sózott problémamegoldókkal a Fővárosi Közgyűlést belakva gyorsan kijelentették, hogy klímavészhelyzet van, és lesz is, majd elmerültek a Marx nevű tanítójuk által csak eredeti felhalmozásnak nevezett tevékenység bugyraiban. Remélték, hogy a „félelmetes” klímavészhelyzettől rendkívül megrettent budapestiek majd elmondhatatlanul hálásak lesznek azért a két – azaz két darab – hűsítőpontnak nevezett, szétrobbant autómosónak tűnő koszos műanyag tákolmányért, amelyeket egy-egy buszmegállóban helyeztek el a strandolásukat ott tervezőknek.

Vajon miért van az, hogy Karácsonyék még csak nem is tárgyalták a még Tarlós István hivatali ideje alatt készített részletes, átfogó környezetvédelmi jelentést? Amelyből egyebek mellett például az derül ki, hogy kisebb célzott beruházásokkal Budapest válhatna a tömegközlekedést a legmagasabb lakossági arányszámban használó metropolisszá Európában. Mernek kicsik lenni, ez nem új, már tudtuk egy ideje. Emellett – ahogy egy még régebbi bonmot tartja – kellett a pénz. Egyrészt mivel a hagymázas tettvágy finoman szólva sem hajtja Karácsonyékat, hogy a pandémia miatti derékszíjmeghúzást kigazdálkodják. Azt pedig nem szívesen feltételeznénk, hogy az önkormányzati vagyonból költenének a 2022-es választásra, ám inkább mégse zárjuk ki teljesen, mert közpénzből Budapest-szerte 20-30 millió forintot költhettek a kormányellenes plakátkampányukra a baloldali kerületek és a főváros, s csak Zuglóban hétszáznál több molinót helyeztek el. Egyebek mellett közlekedési táblákon és villanyoszlopokon.

Ha bajban vagy egy fővárosi cég, például az FKF, amelynek a dolgozói rettegnek a kirúgásoktól és a bércsökkentéstől, mi a Karácsony-féle megoldás? „Le a kukákkal!” E „zseniális” elképzelés szerint háromezer zöld kuka január végéig történő leszerelését jelentették be. Bár ezzel az FKF problémáit csak csekély részben orvosló forrást, mintegy 125 millió forintot reméltek „megtakarítani”, cserébe ellepheti a szemét Budapestet. De hát a főváros „bölcs” vezetőjének nem baj, ha a Városháza előtt térdig ér majd a szemét, hiszen ő „messzebbre tekint”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.