Keresés
Magyar Nemzet
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund napja
HÍR TV – InformátorA baloldal kívülről vár segítséget 2022-ben.

Repeta rovat összes cikke

32 cikk 1/4 oldal

Székely ínyenckonyha Budapesten

Nagyon kellemes élmény volt egy ebédet elkölteni a Szék nevű étteremben, szívesen visszatérnék alkalomadtán.

Látogatás a Miska vendéglőben

Misik Endre egy felújított, saját tulajdonú parasztházban rendkívüli ízléssel alakította ki vendéglőjét. Az étterem nem vállal sokat, de azt korrektül teljesíti, jó lenne, ha sokan átvennék ezt a modellt a regényhosszúságú étlapok helyett.

Presztízscsata a konyhában

Nem az minősíti hazánkat, amit a profik tudnak, hanem a közízlésünk színvonala, a hozzáállás, ahogyan zsigerileg elfogadjuk vagy eltaszítjuk a másikat a tűzhelytől.

Tatárbifsztek

Három dologra kell odafigyelni elsősorban: a hús frissességére, a darálás mellőzésére és a karakteres fűszerezésre. A műfaj megengedi a kísérletezést.

Vörös és fehér

Nagy a vita, hogy halászléhez milyen bor való. Csak az bizonyos, hogy a töltött káposztához inkább a vörös-, míg a süteményekhez, például a bejglihez inkább valamilyen desszertbor dukál. Legyen tehát most a választás helye Villány és Tokaj!

Mászgúf

A Tigris-folyóból kifogott friss pontyokat hosszában kettévágtak, nyársra húztak, majd hamu felett órákig lassan sütöttek. A kész sült halat arabos fűszerezésű, változatos zöldségkörettel szervírozták.

Körömpörkölt

Lassú, nagyon lassú tűzön főzöd, mert ez olyan kényes, mint a vesztfáliai grófkisasszonyok, és hagyod, hadd rotyogjon ott magában.

Legjobb velős élmények

Ha otthon készítünk velőt, nyúljunk bátran az alapanyaghoz, hagyjuk magunkat megihletni akár éttermi, akár olvasmányélményeink által.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …