2021. január 20. szerda 15:10
Nagyon kellemes élmény volt egy ebédet elkölteni a Szék nevű étteremben, szívesen visszatérnék alkalomadtán.
2021. január 5. kedd 12:37
Misik Endre egy felújított, saját tulajdonú parasztházban rendkívüli ízléssel alakította ki vendéglőjét. Az étterem nem vállal sokat, de azt korrektül teljesíti, jó lenne, ha sokan átvennék ezt a modellt a regényhosszúságú étlapok helyett.
2020. december 30. szerda 17:48
Nem az minősíti hazánkat, amit a profik tudnak, hanem a közízlésünk színvonala, a hozzáállás, ahogyan zsigerileg elfogadjuk vagy eltaszítjuk a másikat a tűzhelytől.
2020. december 30. szerda 15:11
Három dologra kell odafigyelni elsősorban: a hús frissességére, a darálás mellőzésére és a karakteres fűszerezésre. A műfaj megengedi a kísérletezést.
2020. december 22. kedd 13:26
A velőscsontnak kultusza volt családunkban, mindenki úgy tekintett rá, mint igazi ínyencségre.
2020. december 22. kedd 13:02
Nagy a vita, hogy halászléhez milyen bor való. Csak az bizonyos, hogy a töltött káposztához inkább a vörös-, míg a süteményekhez, például a bejglihez inkább valamilyen desszertbor dukál. Legyen tehát most a választás helye Villány és Tokaj!
2020. december 22. kedd 12:44
Főzöd valamennyit, nem kell túl sokáig, éppen csak annyira puhuljon, mint az ellenzék szokott a kétharmados időkben.
2020. december 11. péntek 16:07
A Tigris-folyóból kifogott friss pontyokat hosszában kettévágtak, nyársra húztak, majd hamu felett órákig lassan sütöttek. A kész sült halat arabos fűszerezésű, változatos zöldségkörettel szervírozták.
2020. december 11. péntek 13:12
Lassú, nagyon lassú tűzön főzöd, mert ez olyan kényes, mint a vesztfáliai grófkisasszonyok, és hagyod, hadd rotyogjon ott magában.
2020. december 9. szerda 12:26
Ha otthon készítünk velőt, nyúljunk bátran az alapanyaghoz, hagyjuk magunkat megihletni akár éttermi, akár olvasmányélményeink által.