Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 24., vasárnap, Gábor, Karina napja

Gazdaság

Gördülő nővérkék
Robot tájékoztatott egy kaliforniai kórházban fekvő súlyos tüdőbeteget arról, hogy néhány napon belül meghal. A gyógyászatban ennél hasznosabb dolgokra is használják a robotokat.
Nagy István: Újra indul a zártkertek megújítását célzó program
A program célja, hogy a falvakban és kistelepülések határában lévő zártkertekben újra induljon a hagyományos gazdálkodás, őshonos gyümölcsfajtákat telepítsenek az emberek.
Agrárexpo nyílt Kiskőrösön
Kis Miklós Zsolt államtitkár elmondta: az elmúlt időszakban csak a Vidékfejlesztési Programból több mint 6 milliárd forint támogatást biztosítottak a piacok fejlesztésére.
Biodiverzitás- és génmegőrzési központot hoz létre az agrártárca
A génmegőrzési stratégia megvalósítása idén megkezdődik, a programok végrehajtására a kormány a következő négy évben 12,3 milliárd forintot biztosít – közölte a Nagy István.
Olaszország csatlakozik a kínai Új selyemút kezdeményezéshez
A Hszi Csin-ping kínai elnök háromnapos olaszországi látgatásának csúcspontjaként tartott aláírási ceremónián további mintegy tíz megállapodást kötöttek kínai és olasz vállalatok.
Ismét demonstrálna a tejágazat
Az Európa egyik legolcsóbb magyarországi nyerstejára miatt már eddig is elégedetlen hazai tejtermelők számára a kereskedelmi lánclépése olaj a tűzre.
Új Duna-híd épül Lágymányosnál
Ismét kiírták a déli vasúti híd közbeszerzési pályázatát, a tervek szerint a már meglévő szerkezete mellé helyezik majd a harmadik vágányt hordozó műtárgyat.
Nem jutott dűlőre a közszolgálati fórum
Eredménytelenül zárult pénteken az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Köztisztviselői Érdekegyeztető Tanács ülése – értesült a Magyar Nemzet.
Lottólázban ég az egész ország
Igencsak megugrott az utóbbi időben a lottózók forgalma. Tavaly hetente átlagosan 3,4 millió ötöslottó- alapjátékot fizettek be a játékosok, a múlt héten viszont már 5,2 milliót.
Az MNB-re figyel a forintpiac
Jövő héten tartja havi kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amitől a piaci szereplők az eddigi politika átalakulását, a feltételek szigorításának megkezdését várják.
Fejlesztések kezdődnek a bakancsos turizmusban
A fejlesztések az országos kéktúra útvonalán, 217 helyszínen zajlanak az elkövetkező időszakban, amivel összesen több mint 350 belföldi turisztikai élménylehetőség bontakozik ki vagy nyer új színt hazánkban.
Új számlacsomag készül az adókedvezményes befektetéshez
A jelentős mennyiségű hazai készpénzállomány átcsoportosítása mellett a devizaadósság leépítésében is kulcsszerepe van a júniustól adómentességet kínáló lakossági befektetési programnak.
Vonzóbb a lakás, mint az állampapír?
A lapunk által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők szerint önmagában az állampapírok adómentessé tétele még nem okoz nagy átrendeződést a lakásbefektetések terén.
Vasutat kap a BMW-gyár
A kormány a vasúti mellett egyéb, a BMW-gyár helyszínét, valamint a Debrecen és térsége fejlesztését szolgáló közlekedési infrastruktúra- és közműberuházásokat irányzott elő.
Erősödnek kapcsolataink Hongkonggal
Hazánk Hongkong harmincadik legnagyobb kereskedelmi partnere, a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2018-ban 2,32 milliárd amerikai dollárt tett ki, ami 13,2 százalékos éves emelkedés.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.