Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 20., szerda, Klaudia napja

Külföld

Theresa May szerint is válságban van a szigetország
Élet-halál harcot vív a brexitalkujáért Theresa May, akinek az e heti uniós csúcstalálkozón mindenképp kezdeményeznie kell a brit kilépés halasztását.
Jól ismerték a hatóságok a lövöldözőt
Terrorista vagy piti bűnöző az utrechti támadó? — ez a kérdés foglalkoztatta kedden a holland sajtót a három halálos áldozatot követelő lövöldözés nyomán.
Fegyveresek támadták meg a brazil atomerőműbe uránt szállító konvojt
A támadás azután érte a konvojt, hogy a speciális kamiont kísérő rendőrök a közelben eldördülő lövések miatt az út mellett szétszóródva védekező állást vettek fel.
Nem adják fel a sárgamellényesek
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára úgy látja, maradnak a sárgamellényes tüntetők Franciaország utcáin, mivel az, hogy a tizennyolcadik hétvégén vannak kint, arra utal: nem adják fel.
Szijjártó Péter megnyitotta a magyar kulturális évadot Izraelben
A több helyszínen, számos városban megrendezendő kulturális programokban a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek.
Zajlanak a tárgyalások a Fort Trumpról
Lengyel és amerikai sajtóbeszámolók szerint javában zajlanak a tárgyalások Washington és Varsó között egy állandó amerikai katonai bázis telepítéséről.
Magyar külgazdasági képviselet nyílt Jeruzsálemben
Az izraeli kormányfő megköszönte, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, valamint határozottan fellép az antiszemitizmus ellen.
Tőkés László: Nem történt kisebbségpolitikai változás az Európai Unióban
A képviselő elmondta: hogy a mintegy 50 milliói kisebbségi sorsa, úgy a kommunista múlt sem üti meg a nyugat-európai fejlett demokráciák ingerküszöbét.
Putyin ajándéka a Krímnek
Orosz zászlókat a magasba lendítő, ünneplő tömeg várta Vlagyimir Putyint hétfőn a Krím félszigeten pontosan öt évvel azután, hogy Oroszország elcsatolta a területet Ukrajnától.
Népszerűek a bevándorlásellenes pártok
A terrortámadás miatt beszüntették hétfőn a kampányt a holland politikai pártok, amelyek már hónapok óta készülnek a szerdai tartományi választásokra.
Holland rendőrség: Komoly jelek utalnak arra, hogy terrortámadás történt Utrechtben
A hollandiai városban hétfő délelőtt elkövetett támadásnak a három halott mellett öt sebesültje is van. A támadót, a 37 éves, török származású Gökmen Tanist őrizetbe vették.
Szánthó Miklós: Az EB pontról pontra valósítja meg az ENSZ migrációs paktumát
A brüsszeli bizottság jogászai egy politikai módon keresztülvihetetlen döntést próbálnak javaslatként becsempészni a hivatalos dokumentumokba – mondta az Alapjogokért Központ igazgatója.
Donald Trump a radikális baloldal iránti elfogultság miatt bírálja a közösségi médiát
Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök úgy vélte, hogy a Facebook, a Twitter és a Google a radikálisan baloldali demokratákat népszerűsíti.
Takács Szabolcs: Továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az EU politikáját
A bizottság egyik nyilvánosságra került bevándorláspárti dokumentumából is az látszik, hogy az unió továbbra sem megállítani, hanem kezelni szeretné a migrációt – nyilatkozta az államtitkár.
Az Idai ciklon lehet az egyik legsúlyosabb vihar, amely lecsapott a déli féltekére
A viharnak eddig több mint 200 halálos áldozata van Mozambikban, Malawiban és Zimbabwében együttvéve – közölte a Vöröskereszt képviselője.
Ismét büntettek a március 15-i magyar zászlók miatt a prefektusok
Sebastian Cucu, a román kormány Kovászna megyei képviselője kétszer ötezer lejes (700 ezer forint) bírságról állított ki jegyzőkönyvet Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester nevére.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.