Keresés
Magyar Nemzet
2019. március 23., szombat, Emőke napja

Vélemény

Macron és a Sarkozy-csapda
A társadalmi konfliktust nem Macron teremtette, de viselkedésével és politikájával hozzájárult ahhoz, hogy most törjön ilyen erővel, ilyen tartósan a felszínre.
Soós Eszter Petronella
Szlovák tükör, tessék belenézni!
A mi feladatunk elsősorban az, hogy rávilágítsunk: nem jó irányba haladnak a dolgok. S még csak okoskodnunk, érvelnünk sem kell különösebben.
Novák Miklós
Jól teljesít a német média
Időben kell észrevennünk: megkezdődött a demokrácia nevű, az igazságos kormányzást egyedül garantálni tudó politikai működésmód felszámolásának szellemi előkészítése.
Fricz Tamás
Minket nem lehet jegelni
Az európaiak nem veszik komolyan az európai választásokat, ezért rendre olyan európai parlament jön létre, amelyben nem ismerik fel a maguk akaratát.
Surján László
Fanatikus harcosok állami gyógykezelésen
Az Iszlám Állam sebesült harcosait az európai adófizetők pénzén gyógykezelik, sőt még finanszírozzák is az adott esetben keresztényeket, jazidikat, nőket, gyerekeket gyilkoló fanatikusokat.
Horváth József
Milyen alapértékek?
Nagyon készült az ellenzék a triumfálásra, ám ez ezúttal is elmaradt. Ha még pontosabban akarunk fogalmazni, akkor az ellenzéki sajtó készült a diadalmenetre.
Bayer Zsolt
A kisbabák ökológiai lábnyoma
Magyarország már megmutatta, hogyan lehet fellépni a népességcsökkenés ellen, és Amerikában is ébredezik a liberális túlsúly jobboldali ellenzéke.
Szikra Levente
A vörös diktatúra 133 napja
Március 21-e a Tanácsköztársaság 133 napos kommunista diktatúrájának kezdőnapja, április 4-e a felszabadulás napja. Az első magyar kommunista diktatúra 133 véres napja száz éve vette kezdetét.
Magyar-Zsolnay Attila
Történelmi léptékű beruházások
A kívül korhű, belül puritán ízléssel felújított Miniszterelnökség architektúrájáról és berendezéséről még a balliberális lapok és internetes portálok is elismerően írtak.
W.-Nemessuri Zoltán
Károlyi Mihály dicstelen országlása
Az első világháború éveiben a sajtót végig cenzori ellenőrzés alatt tartották a hatóságok. Egy dolgot nem lehetett cenzúrázni: az országgyűlési képviselők parlamentben elmondott beszédeit.
Anka László
Kudarc vár az ellenzéki összefogásra
Most kezd igazán nyilvánvalóvá válni, hogy mekkora – valószínűleg végzetes – politikai hiba az ellenzék részéről, hogyha összehozzák a teljes összefogást.
Botond Bálint
Kevés hős, sok kisember
Nagyjából ugyanazok, akik napjainkban azon kajánkodnak, hogyan merészel a magyar bolha „ráköhögni” Európára, gond nélkül kérik számon az 1944. március 19-i, általános ellenállás elmaradását.
Ballai Attila
Német tankok magyar földön
A német megszállást követő kollaboráció és ellenállás kérdése olyan téma, amelynek részletes feldolgozása a jövő magyar történészeire vár.
Veszprémy László Bernát
Gyarapodás lélektani értelemben
A népesség csökkenése nem azért krízis elsősorban, mert kevesebb munkaerő jelenik meg a piacon, s nem azért probléma, mert a gazdaság profitközpontú növekedése lassul vagy visszaesik.
Varga Csaba
Fóti gyermekek az ellenzék célkeresztjében
A szocializmus alatt a szegregáció mintaintézményeként állami gondozott kiskorúak ezreit koncentrálták a gyermekvárosban, ma már százan sincsenek.
Joó István
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.