A magyar válogatott labdarúgóból rajongó vált a Hungaroringen

Vasárnap rendezték a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi futamait, és a paddockban belefutottunk Németh Krisztiánba. Kiderült, hogy gyerekkora óta rajong az autósportért, van egy aláírt meze Michael Schumachertől, a Hungaroringre pedig azért érkezett, hogy szurkoljon Tassi Attilának. Tervei szerint hamarosan a futballpályán is újra láthatjuk őt.

2021. 08. 23. 10:47
Németh Krisztián eddig 37-szer szerepelt a magyar válogatottban
Budapest, 2016. november 15. Németh Krisztián kapura lõ a Magyarország – Svédország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában 2016. november 15-én. Közvetlenül a mérkõzés elõtt elbúcsúztatták a magyar labdarúgó-válogatottól Király Gábort, Juhász Rolandot, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost, akik közül Király Gábor és Juhász Roland kezdõként lépett pályára. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már véget értek a futamok a Hungaroringen, a csapatok bőszen pakoltak a kamionokba a paddockban, amikor a Honda bokszánál megpillantottuk Németh Krisztiánt, aki a párjával együtt jókedvűen beszélgetett egy kisebb társaságban. A 37-szeres válogatott csatár, akinek most már több mint fél éve nincsen csapata, nem vette zokon az érdeklődésünket.

– Tassi Attila miatt jöttünk ki a WTCR-re, régóta ismerjük egymást az édesapján keresztül – árulta el Németh, hogy a Honda magyar autóversenyzőjével kötött barátsága csalta ki a Hungaroringre. Az sem szegte kedvét, hogy Tassinak nem sikerült fényesen a hazai hétvége, amelynek végére a bajnokság hatodik helyéről a tizenegyedikre esett vissza. Igaz, ezzel még mindig ő a legjobb magyar az idényben, megelőzve a 2019-es bajnok Michelisz Norbertet is.

Tassi Attila és Boldizs Bence közül a középső áll a legjobban az idényben Fotó: Grégory Lenormand

– Gyerekkorom óta Formula–1-rajongó vagyok, és most már Atti-rajongó is – jegyezte meg Németh. – Nem mindig értem, hogy a bajnokság súlyszabályozása milyen alapon történik, de szerintem Atti kihozta a maximumot ebből a hétvégéből. Nagy jövő előtt áll, büszke vagyok rá. Én biztos nem tudnék úgy vezetni, ahogy ő, egyszer talán bemerészkedek mellé egy körre.

Kiderült, hogy Németh kiskorában Michael Schumachernek szurkolt az F1-ben, és miatta a magyar idő szerint éjjeli vagy hajnali versenyekre is felkelt. Nagy élmény volt neki, amikor 17 évesen játszhatott Schumacher csapatában az akkoriban még rendszeresen jótékonysági futballmeccseken pályára lépő pilótaválogatottban.

– Minden mozdulatát figyeltem, olyan hihetetlen karakter volt – emlékezett vissza Németh. – Kifejezetten jól focizott, gyors volt, de ez a legtöbb pilótára igaz volt. Schumi nagyon közvetlen volt velem, egy mezt is aláírt nekem, a közös meccs örök emlék. Miután visszavonult, Kimi Räikkönen lett a kedvencem, azóta is a Ferrarinak drukkolok, remélem, nemsokára visszatér a csapat oda, ahová való: az élre.

És Németh Krisztián mikor tér vissza oda, ahova való: a futballpályára? Erre is választ kaptunk a 32 éves csatártól, aki januárban vált szabadon igazolhatóvá, miután az amerikai bajnok Columbus Crew-nál nem kapott volna elég játéklehetőséget. Csapata viszont azóta sincsen.

– Az volt a cél, hogy az Egyesült Államokban maradjak, ezért kivártam az utolsó pillanatig, azt hittem, lesz majd lehetőség, de végül nem jött össze. A különböző életkor- és légiósszabályok miatt a végén már nem volt csapat, amely leigazolhatott volna – tudtuk meg a labdarúgótól.

Sajnos azóta nagyon sok idő eltelt, úgyhogy nem vagyok könnyű helyzetben, de augusztus végére vagy szeptember elejére meg kell találnunk a megoldást.

Az NB I-be való hazatérés azonban továbbra sem szerepel a céljai között, mint mondta, a lehető legtovább szeretne külföldön futballozni, de ha úgy alakul, persze semmi sem kizárt: – Európában szeretnék maradni mindenképpen, de itt újra fel kell építenem magam. Amerikában ismertek, itt viszont legutóbb 2014-ben játszottam érdemben Hollandiában.

2020-ban volt egy próbálkozása Némethnek Dunaszerdahelyen, de az egy sérülés miatt hamvába holt. – Lekopogom, most jó állapotban vagyok – jelentette ki. – Edzésben vagyok csapattal és egyénileg egyaránt, a játék persze más, az hiányzik. A válogatottra reálisan most nem gondolhatok, de ha bizonyítok, gólokat lövök, újra kinyílhat az a kapu is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.