Vezetett a Debrecen a Fradi otthonában, de simán kikapott

Csak ráijeszteni tudott a DVSC a Ferencvárosra, amely végül sima 4-2-es győzelmet aratott az újonc ellen a Groupama Arénában az NB I 5. fordulójában. Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott a Fradi ellen, de nem cáfolt rá az őt továbbra is mellőző Marco Rossira.

2021. 08. 28. 20:09
null
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-Debreceni VSC Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ünnepi hangulatban teltek az FTC–DVSC meccs előtti percek, hiszen a zöld-fehérek magyar bajnok jégkorongcsapatának tagjai tettek tiszteletkört a Groupama Arénában – vastaps és „Szép volt, fiúk!” kiáltás fogadta őket.

A futballcsapat játékosai nem ünnepelhettek kedden a Young Boys elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján, amelyen a hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereség azt jelentette, hogy idén „csak” az Európa-liga csoportkörébe jutott be az együttes.

Ha a Fradit a Young Boys elleni vereség miatt fűthette a bizonyítási vágy, akkor a DVSC csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst az, hogy szövetségi kapitány ezúttal sem hívta vissza a nemzeti csapatba, és a nyilatkozatából arra lehetett következtetni, ezt nem is tervezi, mert hiányolja már a sebességet a 34 éves középpályásból.

Az első negyedórában úgy tűnt, hogy a DVSC nem sok sót eszik meg az Üllői úton, a Fradinak két nagy helyzete is volt a meccs legelején, ám Uzuni és Mmaee lövését is bravúrral védte a debreceniek kapusa, Kosicky.

A Fradi a DVSC fölé nőtt Fotó: Bruzák Noémi

A 17. percben még inkább bánhatták az elszalasztott lehetőségeket a hazaiak, ugyanis egy vendégszöglet után Dzsudzsákhoz került vissza a labda a jobb szélre, ő pedig egy az egyben megverte Mmaee-t, majd a beadását Ugrai fejelte a kapuba.

Egészen a félidő hajrájáig tartotta az előnyt a Debrecen, köszönhetően annak, hogy amikor már Kosicky kapus is verve volt Uzuni szép emelésénél, akkor Korhut mentett nagyot, megakadályozva, hogy a kapuba hulljon a labda.

Aztán a 39. percben megszületett a meccs képe alapján törvényszerű egyenlítő gól. Ugrai könnyelműen veszítette el a labdát a saját tizenhatosa jobb oldalán, a labda középen Róbert Makhoz került, a becsúszó Dzsudzsák pedig egy ütemet késve lemaradt a szlovák lövéséről, amely a kapuban kötött ki.

Szünet után csapás csapás után következett a Debrecen számára. Előbb Varga Józsefet kellett lecserélni sérülés miatt, aztán Korhut szabálytalansága után Mmaee tizenegyesből vezetést szerzett a Fradinak, amely Baráth felesleges faultjának köszönhetően újabb büntetőhöz jutott – és még csak hat perc telt el a második félidőből.

Ezt a tizenegyest azonban Tokmac gyengén rúgta, Kosicky kivédte, maradt a 2-1. A DVSC-t ez sem térítette magához, a 68. percben újra Mak volt eredményes, miután a Fradi Dibusz kapustól indulva néhány húzásból ziccerbe került.

Emberhátrányban nyert az éllovas
Az éllovas Kisvárda több mint 30 percet emberhátrányban futballozva is 2-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesdet. Már 1-0-ra vezettek a hazaiak, amikor az 56. percben Hej durva szabálytalanság miatt piros lapot kapott. Pintér Attila csapata azonban ezután sem tudott a Kisvárda fölé kerekedni, sőt egy kontrából még újabb gólt is kapott a Mezőkövesd.
Kisvárda–Mezőkövesd 2-0 (1-0), Kisvárda, 2289 néző. Gólszerzők: Mesanovic (34.), Navratil (65.). Piros lap: Hej (56.).

Az utolsó huszonöt percben az volt az ember érzése, hogy csak a zöld-fehéreken múlik, mennyi lesz a vége. Nem álltak le, Laidouni is betalált, és csak 4-1 után vett vissza a Fradi. Ezt kihasználva a 89. percben Dzsudzsák szöglete után Ugrai újra gólt szerzett, de ez csak szépségtapasz volt.

Ami pedig Dzsudzsákot illeti, bár adott egy szép gólpasszt, abban a tekintetben nem tudott rácáfolni Rossira, hogy az egész meccsen egy sprintet sem láthattunk tőle. Magabiztosan passzolt, igyekezett irányítani a Debrecent, de főleg Varga kiválása után átjáróház volt a DVSC középpályája, amelyet neki kellett volna összefognia.

FTC–DVSC 4-2 (1-1), Groupama Aréna, 7325 néző. Gólszerzők: Mak (39., 66.), Mmaee (55. - tizenegyesből), Laidouni (71.), illetve Ugrai (17., 89.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.