A Fradi a Vidi legkisebb gondja a mai rangadó előtt

Noha egyaránt kilenc ponttal a Ferencváros harmadik, a Fehérvár pedig csupán ötödik a tabellán, a két csapat vitán felül az őszi szezon – egyik – rangadóját játssza ma este Székesfehérváron a labdarúgó NB I-ben (20.00, tv: M4 Sport). A második fordulóból elhalasztott találkozóra a hazaiak zaklatottan készülnek, betegség, illetve sérülés miatt összesen tizenhárom játékosuk dőlt ki a keretből.

Novák
2021. 09. 22. 6:57
Székesfehérvár 20210425 Labdarúgás NBI NB1 MOL Fehérvár FTC Foto Árvai Károly Nemzeti Sport sorfal Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus végén Sallói István, a Fehérvár – a rossz rajt miatt menesztett Kovács Zoltán örökébe lépett – sportigazgatója még azt mondta az M4 Sport Góóól! című magazinműsorában, örül a találkozó elhalasztásának, amit amúgy a Fradi kért arra tekintettel, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében kell helytállnia.

„Egyrészt nem jókor találkoztunk volna velük, a másik oldalról pedig a lelki szemeim előtt az van, hogy akkor játszunk a Fradival, amikor nincs más, tehát mindenki erre tud fókuszálni, nézők, TV-nézők. Parázshangulatú, szenzációs mérkőzésre számítok, úgyhogy ilyen szempontból szerintem mindenki nyert a döntéssel” – fogalmazott akkor Sallói.

Nos, az élet időközben úgy hozta, hogy éppen a főszereplők közül nem tudnak sokan erre a találkozóra fókuszálni. Az elmúlt hetekben a Vidi több közleményt is kiadott arról, hogy a koronavírus felütötte a fejét a csapatnál, s éppen kik dőltek ki.

A sérültekkel együtt Szabics Imre vezetőedző az első keret összesen tizenhárom játékosára nem számíthat. Íme, a terjedelmes lista: Alef, Funsho Bambgoye, Hangya Szilveszter, Kenan Kodro, Kovács István, Kovácsik Ádám, Viszar Muszliu, Ivan Petrjak, Rúben Pinto, Emil Rockov, Stopira, Budu Zivzivadze és Zsóri Dániel.

Állítólag az is felmerült, hogy erre tekintettel ismét elhalasztják a rangadót, de ez csupán feltételezés maradt, megrendezik a meccset ma este.

A másik oldalon Peter Stöger messze nincs ilyen szorult helyzetben. Sigér Dávid ugyan hetek óta sérült, Szánthó Regő sem bevethető, Somalia és Botka pedig elővigyázatosságból el sem utazott a múlt héten Leverkusenbe, de a Fradi az elmúlt napokban még erősödött is, bejelentették két jó nevű futballista, a német Marko Marin és a bosnyák Muhamad Besic leigazolását; utóbbi 2012–14 között már szerepelt a zöld-fehéreknél és a közönség egyik kedvence volt, a klub nagy fogást csinált vele, amikor eladta az Evertonnak.

– A frissességgel nem lehet gondunk, hiszen az utóbbi napokban azokat a játékosokat, akik az elmúlt mérkőzéseken nagyobb terhelést kaptak, igyekeztünk pihentetni. Nagy mérkőzés vár ránk, de úgy érzem, a játékosaim a megfelelő formában várják az összecsapást. Idegenben sosem könnyű a fehérváriak ellen játszani, főleg mivel az egyik fő bajnoki riválisunkról beszélünk, jó játékosaik vannak. Természetesen a csapatom a maximumot fogja nyújtani a pályán, jó mérkőzést várok – nyilatkozta Peter Stöger a FradiMédiának.

Az előző idényben a két csapat három mérkőzéséből egy döntetlen mellett kettőt is megnyert az FTC, a fehérváriak a harmadik összecsapáson sorfalat állva adták meg a tiszteletet a ferencvárosiaknak. A hét végén a Magyar Kupában mindkét csapat magabiztosan győzött, a Vidi Sopronban 6-2-re, a Fradi pedig Hatvanban – mindenekelőtt Uzuni hat találatával – 9-0-ra.

Nikolics Nemanja, a hazaiak rutinos csapatkapitánya természetesen tisztában van vele, hogy nagy figyelmet kiváltó rangadó következik, de rögvest hozzátette, ez a találkozó sem fontosabb, mint a Sopron elleni kupameccs vagy a Puskás Akadémia elleni hét végi bajnoki. A sok hiányzó miatt a Fehérvárnak különösen nagy szüksége lenne a 33 éves csatár góljaira, aki eddig csupán egyszer talált be a bajnokságban.

Szorult helyzetében a Fehérvárnak kiváltképp be kell osztania az erejét, hiszen – ahogy Nikolics utalt rá – szombaton újabb rangadó vár rá a Puskás Akadémia ellen, igaz, a Ferencváros sem pihenhet, mert vasárnap következik az Újpest elleni derbi, ami a zöld-fehér szurkolóknak idehaza mindennél fontosabb.

A borítóképen: A két csapat áprilisi mérkőzése, amikor a fehérváriak sorfalat álltak a már bajnok ferencvárosiaknak.
Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.