A játékosa mentegeti Dárdait, aki mindent a nulláról kezdene

Dárdai Pál arra törekedett a Hertha katasztrofális, 6-0-s lipcsei veresége után, hogy semmilyen végleteset ne mondjon. Kérdés, a berlini klub vezetői beérik-e azzal, hogy haza kell menni és mindent a nulláról kezdeni. A csapat egyik játékosa, Davie Selke kiállt a magyar tréner mellett.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 22:33
DÁRDAI Pál
Edzői karrierje egyik legnehezebb időszakát éli a korábbi magyar kapitány Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetesre sikeredett kétszázadik mérkőzése a Hertha BSC vezetőedzőjeként, igaz, a magyar tréner nem ilyen jubileumról álmodott. A berlini klub kiütéses, 6-0-s vereséget szenvedett az RB Leipzig vendégeként.

Dárdai Pál igyekezett kerülni, hogy végletes reakcióra ragadtassa magát a megsemmisítő kudarc után.

– Nagy terveink voltak, nem akartunk túl mélyen védekezni. Jól is kezdtük a meccset, a játékosok nem tűntek idegesnek. Aztán két gólt kaptunk a semmiből… A szünetben változtattunk a védekezésen, de a helyzet nem lett jobb. El kell fogadnunk, ami történt, fel kell szállnunk a buszra, haza kell mennünk és a nulláról kell kezdenünk mindent – nyilatkozta a magyar tréner.

Ismerjük Dárdait, remek kommunikátor, nem csak a magyar, a német sajtót és képes kézben tartani, tudja, mikor kell kedvesnek, együttműködőnek lenni és mikor kell támadni. 

Fel kell szállni a buszra és haza kell menni. És persze lefekvés előtt pizsamát húzni és fogat mosni... Ennél azért többre számítottunk magyarázatképpen.

Valószínűleg Fredi Bobic sem éri be ennyivel, aki az elődjével, Michael Preetzcel szemben nem nevezhető Dárdai rajongójának. Ha rajta múlik, a magyar tréner nem kap túl sok lehetőséget egy ilyen megalázó vereség után.

A Hertha négy forduló után két győzelemmel és négy vereséggel, mínusz tizenegyes gólkülönbséggel csupán a tizenkettedik helyen áll a Bundesligában. Ez alapján a berlini csapatnak ebben az idényben is a kiesés elkerüléséért vívandó harcra kell berendezkednie. A vezetők azonban azt várták Dárdaitól, hogy a stabil középmezőnybe kormányozza az együttest.

A játékosai egyelőre még bíznak Dárdaiban, a találkozó után legalábbis Davie Selke kiállt mellette.

– A felelősség ezért a vereségért biztosan nem az edzői stábot terheli, ezért nem akarok ilyesmit hallani vagy olvasni. Mi magunk, játékosok rontottuk el a pályán.

Most Pál és stábja nyugalmára és tapasztalatára van szükségünk. Tudni fogják, mi a legjobb a csapatnak.

– A Bayern meccse után közelebb kerültünk egymáshoz, és biztos vagyok benne, hogy ez most is meg fog történni – nyilatkozta a 26 éves csatár.

Kérdés, hogy a berlini klub vezetői beérik-e ennyivel magyarázatképpen. A vasárnap még hozhat fordulatot a kérdésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.