A Parlamenttel mutatták be új klubjánál a magyar futballistát

Koman Vladimir az indiai labdarúgó-élvonalban szereplő Chennaiyin FC-ben folytatja pályafutását, s a klub megadta a bejelentés módját. A 36-szoros magyar válogatott középpályás egy animációs videóban a Dunán, a Parlament előtt kajakozik, majd egyszer csak a Bengáli-öböl partján fekvő Csennai városában köt ki.

Magyar Nemzet
2021. 09. 04. 16:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koman Vladimir nem véletlenül tűnt el a magyar labdarúgást követők szeme elől, ugyanis legutóbb 2017-ban futballozott olyan helyen, amely Európában számottevőnek mondható, akkor még az Adanaspor játékosaként a török élvonalban játszott.

A rákövetkező szezonban aztán a török másodosztály következett, mivel kiesett a csapata, majd két évig Iránban futballozott, legutóbb pedig az Egyesült Arab Emírségekben rúgta a labdát. Legutóbbi klubja, a Hatta kiesett az első osztályból, a második vonal pedig, úgy tűnik, még Dubaiban sem elég vonzó, így jött az újabb váltás.

India a hetedik ország, amelyben légiósnak áll Koman, bár a karrierje első felében érintett állomásaira – Olaszországra, Franciaországra, de még Oroszországra is – jobb szívvel emlékezhetünk. A Chennaiyin FC-ben nem ő lesz az első magyar: László Csaba idén áprilisig a csapat vezetőedzője volt, s lapunknak Indiából mesélt többek közt a kasztrendszer furcsaságairól, amelyek az öltözőben is éreztetik hatásukat. Komannak erre is fel kell készülnie.

A Transfermarkt információja szerint Koman egyéves szerződést kötött az indiai csapattal, és a 77-es mezszámot viseli majd.

– Ez egy teljesen új atmoszféra és tapasztalat lesz számomra, a legjobb tudásomat szeretném nyújtani – tette meg a kötelező köröket Koman a klub honlapján, de az udvariaskodásban a Chennaiyin társtulajdonosa és vezetőedzője licitált igazán egymásra.

Előbbi, Vita Dani azt mondta, hogy Koman megszerzése a tökéletes zárása a légiósok begyűjtésének, hiszen korábbi magyar válogatott, topligában megfordult játékosról van szó. Bozidar Bandovic vezetőedző pedig csak annyit közölt, hogy fölösleges bármit mondani Komanról, hiszen a karrierje önmagáért beszél.

Mondjuk ez utóbbi igaz, csak ezt Magyarországon nem feltétlenül úgy értjük, ahogy ők most Indiában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.